вівторок, 24 жовтня 2017 04:20

Стало відомо, скільки дітей не можуть влаштувати у дитсадок

Автор: Тетяна САРАХАН
  Вінниця: черга в дитсадок скоротилася удвічі, є вільні місця
Вінниця: черга в дитсадок скоротилася удвічі, є вільні місця

У Вінниці черга в дитсадок скоротилася удвічі. Черг взагалі немає у спальному мікрорайоні "Вишенька".

Про це Gazeta.ua розповіла директор міського Департаменту освіти Оксана Яценко.

"Найбільші черги у центрі, на Замості та на Старому місті. Ми пропонуємо батькам влаштовувати дітей у дитсадки в мікрорайоні Вишенька. Вони відмовляються. Хочуть поблизу своїх дворів", - говорить Оксана Яценко.

Через аварійний стан будівлі виникла проблема у дитсадку №16 поблизу залізничного вокзалу. Там мусили дві групи з'єднувати в одну. Зараз у групах по 60 дітей.

"У дитсадку почала сипатися стеля. Ззовні та внутрішньо помітні тріщини, як павутина. Вікна візуально перекошені. Ситуація аварійна. Будівля стара. Корпус побудували ще в 1936 році без фундаменту. Перша тріщина на будівлі з'явилась торік. Стягнули її маячками, а на 2018 рік запланували капітальну реконструкцію, - каже Яценко. – За два місяці дітей переведемо у новий дитсадок №20 "Дзвінка" по вулиці Максима Шимка. Його плануємо відкрити у грудні".

Автор: .facebook
  Дитсадок №16. Вінниця
Дитсадок №16. Вінниця

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працівники недіючого садочка 16 років отримують зарплату

У селищі Новгород Кіровоградської області пустує гуртожиток для переселенців. Будівлю реконструювали за кошти Євросоюзу, обласного та місцевого бюджетів. Витратили понад 27 млн грн.

Гуртожиток розрахований на 450 людей. За чотири місяці заселилися лише 32 переселенці, переважно пенсіонери.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, скільки дітей не можуть влаштувати у дитсадок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі