вівторок, 07 серпня 2018 10:45

Синоптик розповів, в яких регіонах очікувати смерчі

Автор: Факти ICTV
  В яких регіонах можливі смерчі у серпні
В яких регіонах можливі смерчі у серпні

Серпень прогнозують спекотним та посушливим. Особливо на заході України.

Втім , спека буде чергуватися з короткочасними дощами.

"Червень був дуже посушливим, а в липні - сильні зливи. Дуже ймовірно, що ці процеси продовжаться у серпні. Карта України виявилась дуже плямистою. Десь спостерігали великий дефіцит опадів. Наприклад, у Маріуполі, де випало 30 відсотків дощів від норми. А в місті Гуляйполе Запорізькій області - 3-місячна норма опадів. В Києві — 1,5-місячна норма, коли все плавало", - говорить Gazeta.ua завідуюча відділом синоптичної метеорології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух.

Затяжних дощів у серпні не очікують. Прогнозують короткочасні зливи в окремих місцях.

"Вони пройдуть з шквалом, градом та сильними вітрами. Цілком можливі смерчі. Їх слід чекати в тих регіонах, де найбільш спекотно. Ймовірно, у південних областях. Але не виключено, що трапляться на будь-якій території України. Наприклад, на Волині. Там надмірна волога і досить висока температура. Це не характерно для цього регіону. Бо 30 градусів — це більше логічно для південних областей. А коли вона спостерігається на Поліссі, то може спровокувати потужні хмари, з якими пов'язані грози, шквали, смерчі, зливи", - пояснює синоптик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запальне літо: де очікується найвищий рівень пожежної небезпеки

Укргідрометцентр спростував інформацію щодо прогнозованої появи кульових блискавок у деяких регіонах України цього місяця.

Кульові блискавки — явище надзвичайно рідкісне, і спрогнозувати їх появу неможливо. Це явище настільки рідкісне, що 99% людей за все життя кульову блискавку не бачили.

Зараз ви читаєте новину «Синоптик розповів, в яких регіонах очікувати смерчі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі