середа, 01 травня 2024 14:56

Росіяни планують закріпитися на правому березі Дніпра: що на це вказує

Росіяни планують закріпитися на правому березі Дніпра: що на це вказує
Російські окупанти хочуть закріпитися на правому березі Дніпра. Фото: EPA

Російські окупанти хочуть закріпитися на правому березі Дніпра.

Тож у Херсонській області не виключають відновлення наступу. Про це заявив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін в інтерв'ю LIGA.net.

"Вважаю, що велике вторгнення, як це було, їм не вдасться. Тому що у нас є природна перепона - річка. Сумніваюся, що вийде її перетнути. Але така імовірність є", - зазначив він.

При цьому голова області зазначив, що останнім часом кількість російських ударів по Херсонщині зросла більше ніж у чотири рази.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни обстрілюють Україну: в Одесі вибухи, є загиблі і поранені

"За останні 10 днів ворог в середньому випускає близько 700 снарядів щодня. У січні-лютому було по 150. Росіяни продовжують атакувати зі ствольної, реактивної артилерії, танків, авіації", - розповів Прокудін.

Однак він зазначив, що найбільше шкоди завдають дрони. Вони б'ють по цивільних об'єктах, машинах з гуманітарною допомогою та навіть похоронному транспорту.

"Від початку року вже зафіксовано понад 600 випадків скидів вибухівки по області, 300 влучань FPV-шками", - додав він.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра.

Протягом минулої доби окупанти здійснили дві безуспішні атаки на позиції наших військ, повідомив у ранковому зведенні Генштаб ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни планують закріпитися на правому березі Дніпра: що на це вказує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі