вівторок, 21 червня 2016 11:34

Сильний вітер звалив на жінку стару липу
7

В селі Бабче Богородчанського району на Івано-Франківщині від сильної негоди загинула 57-річна жінка. Її привалило старою липою, яку просто з корінням викорчував ураган.

"Відправа на цвинтарі була до Зелених свят. Галина приїхала з Богородчан спеціально до родичів у село. Пішла на кладовище. З 14 до 15 мала бути відправа. Але почало сильно хмаритися. Жінка заздалегідь із цвинтару пішла додому. Дорогою її та буря застала. Вона за півкілометра від кладовища вже відійшла. Стала під чотирма липами", - розповідає сільський голова Ігор Андріїв.

Негода в селі тривала до 7 хв. За цей час наробила багато шкоди. Сильний вітер та град позривав із хатів дахи та побив шифер. Дерево, під яким заховалася жінка, силою вітру вирвало з корінням. Воно привалило її повністю.

"Поруч був ще племінник Галі. Але його лише зачепило тією липою. А жінка врятувалася б, якщо зробила б ще хоч один крок вперед. А так її повністю завалило, одні ноги лишилися. Померла на місці", - додає голова.

Вітер та дощ накрив Бабче ще й цієї ночі. Загалом пронісся 6 районами області. Сильний дощ, грози, шквалистий вітер руйнував будівлі та валив дерева на території Надвірнянського, Богородчанського, Коломийського, Калуського, Тисменицького, Тлумацького районів та в самому обласному центрі. Як наслідок, крім 1 смерті, рятувальники зафіксували ще 4 людських травми. Через падіння дерева на газову трубу, без газопостачання залишилось 90 квартир у Калуші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Град розміром із куряче яйце потрощив дахи, автомобілі та врожай
"Підрозділами управління ДСНС в області здійснено 24 виїзди для ліквідації наслідків ускладнення погодних умов, серед них: 13 виїздів для прибирання повалених дерев із проїжджих частин доріг, ще 3-х дерев, повалених на легкові автомобілі, 1 дерева - з газової труби, 1 дерева - з будівлі церкви, 3 дерев - з крівель. До ліквідації наслідків негоди залучено 20 одиниць техніки та 67 працівників", - кажуть в управлінні ДСНС Івано-Франківщини.
Зараз на місці ліквідації наслідків негоди працюють оперативні групи рятувальників та підпорядкованих підрозділів.

Зараз ви читаєте новину «Сильний вітер звалив на жінку стару липу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі