четвер, 28 березня 2024 10:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Схопили зрадника, який коригував ракетний удар по ТЕС та військовому госпіталі у Дніпрі
4

Служба безпеки України затримала агента РФ
Фото: СБУ
Служба безпеки України затримала агента РФ
Служба безпеки України затримала агента РФ
Служба безпеки України затримала агента РФ

Служба безпеки України затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі.

Завдяки багатоетапній спецоперації його затримали в обласному центрі, коли він проводив дорозвідку поблизу шпиталю Сил оборони. Про це інформує пресслужба СБУ.

Зловмисник хотів встановити орієнтовну кількість українських захисників, які перебували там на стаціонарному лікуванні. Також він стежив за медичним транспортом, що прибував на територію медзакладу.

Отримані відомості разом з координатами об'єкта фігурант намагався передати до ФСБ через анонімний чат у месенджері. У подальшому окупанти планували використати розвідінформацію для підготовки ракетного удару по військовому шпиталю у Дніпрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Піймали на гарячому: двоє зрадників готували вибух на залізниці

Ще однією потенційною ціллю ворога була місцева теплова електростанція, яка забезпечує електрикою значну частину мегаполіса.

За вказівкою ФСБ їхній агент знімав на власний телефон периметр ТЕС та прилеглу територію. Така інформація була необхідна росіянам, щоб дізнатися про технічний стан об'єкта для "врахування" у підготовці нової серії повітряних атак на місто.

Співробітники СБУ задокументували не тільки розвідувальну активність агента, але й встановили особу його російського куратора.

За даними слідства, агентом виявився 22-річний місцевий житель, якого у лютому цього року дистанційно завербував кадровий співробітник російської спецслужби.

"До уваги агресора молодик потрапив як активний користувач російських Telegram-каналів з пошуку швидкого заробітку. За співпрацю з окупантами зрадник отримував на власні банківські реквізити грошову "винагороду", - йдеться у повідомленні.

Затриманому повідомили про підозру, він перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув'язнення.

Кіберфахівці Служби безпеки викрили нові спроби агресора завдати вогневого ураження по стратегічній інфраструктурі України.

Затримали агентурну групу ФСБ, яка готувала ракетні удари по Київській телевежі та підрозділах Генштабу ЗСУ, повідомила 27 березня пресслужба СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Схопили зрадника, який коригував ракетний удар по ТЕС та військовому госпіталі у Дніпрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі