четвер, 08 лютого 2024 15:20

Полк із колишніх беркутівців, які не хотіли йти на фронт, розформують. І відправлять на фронт

Полк із колишніх беркутівців, які не хотіли йти на фронт, розформують. І відправлять на фронт
Всі співробітники полку без виключення будуть переведені в бригаду "Лють" для виконання завдань, сказав Олександр Фацевич. Фото: Національна поліція

Полк особливого призначення у Дніпропетровській області з колишніх беркутівців, які відмовлялися переводитися до штурмової бригади "Лють", розформують.

Усіх спецпризначенців переведуть до вказаної бригади. Про це повідомив заступник голови Національної поліції Олександр Фацевич.

"Оцінка надана щодо ситуації у Дніпрі. Ухвалено рішення щодо розформування полку поліції особливого призначення ГУНП у Дніпропетровській області. Тобто, полку такого не буде існувати", - сказав Фацевич.

"Ми, можливо, ухвалимо інші кадрові рішення щодо створення окремих рот для виконання специфічних завдань. Усі співробітники полку без виключення будуть переведені в бригаду "Лють" для виконання завдань", - заявив заступник голови Нацполіції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ спалили ворожого "Алігатора": подробиці

Співробітників, які відмовляться від переводу до штурмової бригади, звільнять і вручать їм повістку, сказав Фацевич.

5 лютого ЗМІ повідомили, що ексберкутівці відмовилися йди в бригаду "Лють". У соцмережах з'явилися відео зборів поліцейських на Дніпропетровщині, де вони на підвищених тонах обговорювали переведення до штурмової бригади.

Після цього Фацевич заявив, що керівництво Нацполіції з'ясує всі обставини на відео про полк особливого призначення у Дніпрі та "ухвалить відповідні рішення".

Торік у січні Міністерство внутрішніх справ розпочало формування штурмових підрозділів "Гвардії наступу" - це бригада Нацполіції "Лють", бригада Державної прикордонної служби "Сталевий кордон" і бригади Національної гвардії. Їх основу становлять поліцейські, прикордонники, нацгвардійці.

Зараз ви читаєте новину «Полк із колишніх беркутівців, які не хотіли йти на фронт, розформують. І відправлять на фронт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі