четвер, 08 лютого 2024 12:30

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ спалили ворожого "Алігатора": подробиці

ЗСУ спалили ворожого "Алігатора": подробиці
Фото: t.me/otarnavskiy

На Таврійському напрямку ЗСУ учора спалили ворожого "Алігатора".

7 лютого в операційній зоні воїни одного з механізованих підрозділів знищили російський ударний вертоліт Ка-52, повідомив у четвер командувач ОСУВ "Таврія" Олександр Тарнавський.

"Ворожий "Алігатор" з екіпажем був уражений із ПЗРК та удобрив ґрунт на Авдіївському напрямку. Основні наступальні зусилля противник зосереджує на Новопавлівському, Авдіївському та Оріхівському напрямках. Дякую за гарт кожному нашому воїну", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мета - захистити життя" - Зеленський показав українських воїнів

Ка-52 - російський бойовий вертоліт, командирська машина армійської авіації. Здійснює розвідку місцевості, цілевказівки і координацію дій групи бойових вертольотів.

Вартість одного вертольота Ка-52 "Алігатор" становить близько $16 млн. Машина здатна вражати броньовану і неброньовану техніку, живу силу і повітряні цілі на полі бою.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 8 лютого склали 392 380 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 910 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України. За добу ЗСУ знищили вертоліт і 11 танків.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ спалили ворожого "Алігатора": подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі