вівторок, 02 квітня 2024 20:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський сказав про далекобійну відповідь після російського удару по Дніпру

Зеленський сказав про далекобійну відповідь після російського удару по Дніпру
Президент Володимир Зеленський сказав про далекобійну відповідь. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський відреагував на російську ракетну атаку на Дніпро у вівторок, 2 квітня.

Глава держави сказав про далекобійну відповідь російським терористам, повідомляє Gazeta.ua.

"Зараз у Дніпрі тривають рятувальні роботи після російського ракетного удару. Зокрема, пошкоджені будівлі коледжу, дитячого садочка. Всі служби на місці. Я дякую всім, хто реагує, хто виїжджає на місця ударів, щоб якнайшвидше надати людям поміч. Це найважливіше", - сказав Зеленський.

"Не менш важливо й те, що російські терористи отримують відповіді на їхні удари. Щоразу далекобійніші відповіді. Дякую кожному нашому воїну, усім українцям та українкам, які це забезпечують", - заявив глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ за місяць збили майже тисячу безпілотників і поклали майже 30 тис. росіян - інфографіка

Російська система війни, кожен, хто залучений до цієї агресії, - усі вони повинні відчувати реально, що агресія їм просто так не минеться, сказав Зеленський.

"Зло повинне втрачати. І втрачатиме. І знову наголошую: ППО для України - це захист життя, це те, що має працювати. Системи ППО, які є у світі, не можуть просто припадати пилом десь на базах, коли вони можуть урятувати тисячі життів від російського терору", - заявив президент.

Ввечері 2 квітня начальник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак повідомив про ракетний удар по Дніпру. Перед цим Повітряні сили Збройних сил України попереджали про ворожу керовану авіаційну ракету у напрямку Дніпра.

Внаслідок російської атаки було пошкоджено заклад освіти. Постраждали 13 людей, зокрема п'ятеро дітей.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський сказав про далекобійну відповідь після російського удару по Дніпру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі