пʼятниця, 23 травня 2014 15:25

Російське консульство у Львові пікетували кримчани
8

23 травня близько 30 біженців з Криму та львівських активістів пікетували Генконсульство РФ у Львові з вимогою звільнити кримських політв'язнів – Олександра Кольченка, Олега Сенцова та Геннадія Афанасьєва. Їх затримали агенти російської ФСБ.

На плакатах вони понаписували гасла: "Волю кримським арештантам!", "Поверніть батька дітям, а сина – матері!", "Свободу Олександру Кольченко!" та вигукували гасла: "Волю кримським арештантам!", "Слава Україні – Героям слава!".

"Ми хочемо запитати Генконсула РФ – на якій підставі на території України активістів арештовують агенти іноземної держави?Я знаю хлопців дуже добре. Вони ніякі не терористи, а звичайні українці. З Олегом знайомі більше п'яти років, у всіх є родини. На адвокати їхні родини лише витрачають по 10 000 гривень на місяць. Також затриманий сімферопольський фотограф та актор Геннадій Афанасьєв, про його долю мало що відомо. Його утримують з 9 травня.", – каже активіст з Криму Сергій.

Учасники пікету передали звернення біженців з Криму та небайдужих мешканців Львова до Генконсула РФ у Львові з вимогою посприяти звільненню затриманих активістів. Жоден представник із консульства до активістів не вийшов. Акція тривала близько 40 хвилин, за порядком слідкували близько десятка правоохоронців. Усі плакати активісти прикріпили до загорожі та дерев.

Зараз ви читаєте новину «Російське консульство у Львові пікетували кримчани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі