середа, 02 жовтня 2024 15:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Суд із п'ятої спроби відправив псевдоактивіста Стахіва до СІЗО

Суд із п'ятої спроби відправив псевдоактивіста Стахіва до СІЗО
Остап Стахів у Галицькому районному суді міста Львова. Фото: suspilne.media

Суд обрав запобіжний захід псевдоактивісту Остапу Стахіву, підозрюваному у шахрайстві і зливі локацій Збройних сил України.

Рішення ухвалив Галицький районний суд міста Львова. Про це повідомив Офіс генерального прокурора і Zaxid.net.

Суд відправив Стахіва у СІЗО до 30 листопада включно.

"За клопотанням Львівської обласної прокуратури суд обрав безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою львівському блогеру, який підозрюється у поширенні інформації про розташування Збройних сил України. Саме на такому запобіжному заході наполягали прокурори. Клопотання задоволено у повному обсязі", - повідомив Офіс генпрокурора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ затримала колишнього телеведучого "1+1". Зривав мобілізацію і "зливав" дані українських військових - фото

Перед сьогоднішнім рішенням суд чотири рази не міг обрати Стахіву запобіжний захід.

Вперше він не прийшов на засідання після обшуків 25 вересня.

27 вересня він також не з'явився до суду. 30 вересня він з'явився на судовому засіданні, але запобіжний захід знову не обрали, оскільки Стахів подав клопотання про відвід судді.

Під час засідання 1 жовтня Стахів намагався відсторонити прокурора, слідчого СБУ і суддю. Загалом Стахів та його адвокати заявили про п'ять клопотань.

Суддя Віктор Романюк заявив, що Стахів зловживає правом на відвід. Після цього Стахів заявив про погіршення самопочуття. Лікарі "швидкої", які прибули на місце, не виявили підстав для його госпіталізації.

Раніше Служба безпеки України повідомила, що зібрали доказову базу про нові злочини львівського блогера, який раніше отримав підозру за спроби захоплення державної влади в Україні.

СБУ повідомила, що блогер зливав локації розміщення ЗСУ та організував онлайн-курси "журналістики", на яких навчав своїх послідовників протидіяти мобілізації в Україні.

"Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до підривної діяльності проти України", - сказали в СБУ.

Минулого тижня СБУ і Національна поліція провели обшуки у помешканні Стахіва у Львові.

Торік суд заарештував блогера Мар'яна Чаву, який перешкоджав врученню повісток.

В Одесі Служба безпеки України затримала антиукраїнського пропагандиста Олександра Надьожу.

Зараз ви читаєте новину «Суд із п'ятої спроби відправив псевдоактивіста Стахіва до СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі