четвер, 20 липня 2023 15:05

Спецтема: Війна Росії проти України

В Одесі зловили антиукраїнського блогера. Був "правою рукою" Стремоусова

Служба безпеки України затримала в Одесі антиукраїнського пропагандиста, який виправдовував російську збройну агресію.

Ним виявився проросійський блогер з Миколаївщини, що тривалий час працював на колаборанта Кирила Стремоусова і фактично був його "правою рукою". Про це повідомив сайт спецслужби.

"До повномасштабного вторгнення Росії вони разом організовували проплачені масові акції, спрямовані на розхитування внутрішньо-політичної ситуації в регіоні на користь країни-агресорки", – розповіла СБУ.

Автор: СБУ
  СБУ затримала в Одесі антиукраїнського пропагандиста
СБУ затримала в Одесі антиукраїнського пропагандиста

У відомстві не називають імʼя затриманого. За фрагментами відео видно, що йдеться про Олександра Надьожу, повідомили "Громадське радіо".

Автор: hromadske.radio/
  Олександр Надьожа і Кирил Стремоусов
Олександр Надьожа і Кирил Стремоусов

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я поріжу якщо що" – Шарій монтував для Росії відео з українськими військовополоненими

Поплічник Стремоусова поширював деструктивний контент через власні сторінки і канали в YouTube, Facebook та Instagram, заборонену соцмережу "Вконтакте" із загальною аудиторією понад 100 тис. користувачів.

"На цих інтернет-ресурсах він заперечував існування української державності та українського народу. Також дискредитував українських захисників і закликав громадян ухилятися від призову до Сил оборони", – повідомила спецслужба.

У подальшому його сюжети і публікації "підхоплювали" центральні рупори Кремля і поширювали їх під виглядом "позиції" пересічних громадян України.

Під час обшуків за місцями його проживання в Одесі та Южноукраїнську Миколаївської області виявили ноутбук і п'ять мобільних телефонів із доказами підривної діяльності.

Також вилучили "посадову інструкцію інформагентства" Стремоусова, де раніше працював фігурант.

СБУ оголосила Надьожі підозру за трьома кримінальними статтями. Його посадили під варту.

Зловмиснику загрожує до 10 років тюрми.

Колаборант Стремоусов до повномасштабного вторгнення був прокремлівським провокатором.

Організовував пробіжки "Спасибо за победу" у Херсоні, очолював осередок Соціалістичної партії, головою якої був екснардеп Ілля Кива. Закликав не носити маски і не дотримуватись обмежень під час карантину, поширював фейки про коронавірус.

Із Володимиром Сальдо входив до створеного окупантами псевдооргану. Прокуратура відкрила щодо Стермоусова кримінальноме провадження. Колаборант також організовував псевдореферендум. СБУ повідомила про підозру.

Торік у листопаді російські ЗМІ повідомили про смерть Стремоусова у ДТП в районі Генічеська. А 11 листопада повідомили, що колаборанта поховали у тимчасово окупованому Сімферополі.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі зловили антиукраїнського блогера. Був "правою рукою" Стремоусова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі