субота, 19 березня 2022 07:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія може почати відкриту мобілізацію. Є ризик провокацій – Генштаб

Росія може почати відкриту мобілізацію. Є ризик провокацій – Генштаб
ЗСУ продовжують нищити техніку окупантів. ФОТО: Суспільне

Протягом останньої доби українські бійці знищили кілька колон ворожої техніки та Миколаївщині та Сумщині. Уточнюються втрати загарбників у живій силі.

Зенітно-ракетними військами ЗСУ були знищені 12 повітряних цілей – два літаки, по три вертольоти і безпілотники, чотири крилатих ракети, йдеться у ранковому зведенні українського Генерального штабу.

"Ворог продовжує нести суттєві втрати. Має проблеми з логістичним забезпеченням підрозділів. Низький рівень морально-психологічного стану особового складу призводить до збільшення кількості випадків дезертирства та відмов військовослужбовців збройних сил Росії брати участь у війні проти України", - вказали у Генштабі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свіжий "вантаж 200". ЗСУ обезголовили восьму армію Росії

Через великі втрати, Росія може оголосити відкриту мобілізацію в середині країни аби затягнути війну в Україні.

"Імовірність така є. Аби виправдати це рішення, не виключається здійснення низки провокацій на території Росії із загибеллю мирного населення, як це було перед початком другої чеченської кампанії. Це надасть можливість провладній верхівці ухвалити рішення про оголошення воєнного стану та тотальну мобілізацію громадян", - додали у зведенні.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «Росія може почати відкриту мобілізацію. Є ризик провокацій – Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі