пʼятниця, 29 липня 2022 09:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Ракетний обстріл Харкова: перші подробиці про постраждалих і руйнування
20

Харківські рятувальники загасили пожежу у двоповерхівці
Фото: ДСНС
Харківські рятувальники загасили пожежу у двоповерхівці
РФ обстріляла вранці Богодухів та Харків
РФ обстріляла вранці Богодухів та Харків
РФ обстріляла вранці Богодухів та Харків

Близько 4:00 російські окупанти завдали ракетних ударів по центральній частині Харкова.

Пошкоджено двоповерховий будинок та приміщення навчального закладу, повідомив у п'ятницю в ранковому зведенні голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у Telegram.

"Ворог вдарив по ще одній пам'ятці архітектури. На місці працюють рятувальники. Медики надали допомогу 71-річному перехожому, який був поряд. Також сьогодні вранці окупанти обстріляли місто Богодухів. Пошкодили виробництво, де сталася пожежа", – написав він.

Протягом минулої доби ворог продовжував обстріли Харківського, Чугуївського та Ізюмського районів області. Пошкоджені житлові будинки, господарські споруди, об'єкти промисловості та інфраструктури, сталися пожежі. Окупанти інтенсивно завдавали артилерійських ударів по Циркунах, там зафіксували мінімум шість обстрілів. В Ізюмському районі через обстріли горіло поле пшениці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія атакувала Миколаївщину: Кім розказав про наслідки обстрілів

В селищі Печеніги Чугуївського району ворог обстріляв з РСЗО будівлю ТЕЦ та розташований поруч житловий масив. Сталася масштабна пожежа.

"Протягом доби в області від ворожих обстрілів загинули дві людини – поліцейський та цивільна жінка в Чугуївському районі. Госпіталізовані протягом доби семеро людей: п'ять із них в Чугуївському районі, одна людина поранена в Харківському районі та ще двоє поранених в Ізюмському", – додав Синєгубов.

На лінії зіткнення тривають інтенсивні бойові дії. У районі Старого Салтова росіяни завдавали ударів за допомогою двох вертольотів Мі-8. У районі Ізюма фіксували обстріли біля Курульки, Дібрівного, Норцівки, Лозової, Гусарівки, Грушувахи, Вірнопілля та Мосьпанового.

Росіяни на світанку стріляли по Харкову і області. Обстріляли Індустріальний район міста. Міський голова Харкова Ігор Терехов розповів про два прильоти. Обидва рази окупанти поцілили по центральній частині міста. Є влучання по двоповерховому будинку.

Зараз ви читаєте новину «Ракетний обстріл Харкова: перші подробиці про постраждалих і руйнування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі