середа, 13 серпня 2014 11:12

Полтавський благодійний аукціон картин зібрав 40 тисяч гривень на допомогу армії

Полтавський благодійний аукціон картин зібрав 40 тисяч гривень на допомогу армії
Картину художника Володимира Колеснікова продали за 5 тисяч гривень

 У Полтавському художньому музеї (Галерея мистецтв) імені М. Ярошенка відбувся благодійний аукціон картин. На виручені кошти — 40 тисяч гривень, організатори придбають бронежилети для бійців АТО.

 "На продаж було виставлено 78 робіт полтавських художників. 39 полотен вже знайшли своїх власників, - розповіла директор Галереї мистецтв Ольга Курчакова. - Насправді, ми не сподівалися, зібрати скільки коштів від аукціону. Виручена сума стала приємною несподіванкою. Ті картини, які поки не вдалося продати, ми продовжуватимемо експонувати у Галереї. До них додаватимемо й нові полотна, які приноситимуть наші митці. Ймовірно, наприкінці серпня проведено ще один благодійний аукціон".

 Найдорожчий лот — картину народного художника України Володимира Колеснікова "Розмова біля кипарисів", продали за 5 тисяч гривень.

 "Ціна кожної представленої картини була у кілька разів меншою, ніж вона є насправді,- додала Курчакова. - Вартість полотен ми знизили за згоди художників. Адже мета цієї акції — не збагатитися, а залучити якомога більше людей до благодійництва та допомоги українській армії".

Зараз ви читаєте новину «Полтавський благодійний аукціон картин зібрав 40 тисяч гривень на допомогу армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі