вівторок, 28 серпня 2018 14:02

Поліцейські обкрадали людей на вокзалі

Поліцейські обкрадали людей на вокзалі
Правоохоронці задокументували п'ять фактів грабежів. Фото:bug.org.ua

На залізничному вокзалі у Тернополі викрили групу поліцейських за підозрою у систематичному грабуванні людей.

Працівники Тернопільського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України отримали інформацію про неодноразові випадки вчинення злочинів співробітниками поліції на залізничному вокзалі Тернополя, - пише УНН.

Поліцейські систематично вимагали грошей із пасажирів за те, що не притягатимуть їх до адміністративної чи кримінальної відповідальності за обкрадання людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка розповіла, як стала поліцейською у США

"На залізничному вокзалі у Тернополі викрито групу поліцейських, які систематично вдавалися до злочинів. Гроші, золоті прикраси, мобільні телефони та інше цінне майно відкрито забирали собі співробітники поліцейської станції №3 "Залізничний вокзал" міста Тернополя в осіб, яким погрожували притягненням до відповідальності. Завдяки зібраним доказам протиправної діяльності зазначених поліцейських 5 фігурантам вже оголошено підозру", - повідомляють у прес-службі департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Правоохоронці задокументували 5 фактів грабежів. За цими матеріалами прокуратура розпочала кримінальні провадження, які надалі об'єднали в єдине.

"Серед викритої групи - співробітники відділу кримінальної поліції та відділу превенції Тернопільського ВП віком від 27-37 років. Виявивши на пероні чи у вокзалі осіб напідпитку, за розпиттям алкоголю, за курінням у невстановленому місці, у стані наркосп'яніння чи без документів, поліцейські відводили їх до відділку поліції та, погрожуючи тією чи іншою статтею адміністративного чи кримінального кодексу, змушували "відкупитися". Якщо грошей при собі особа не мала, пропонувалось "залишити" мобільний телефон, ювелірні вироби чи інші цінні речі. Щоправда, у більшості випадків поліцейські просто відбирали майно громадян, впевнені, що ніхто не поскаржиться", - уточнили в поліції.

Крім того, отримавши дозвіл суду, працівники Тернопільського УДВБ НПУ та управління Служби безпеки України провели санкціоновані обшуки за місцем мешкання та служби групи поліцейських.

"Під час заходів вилучили набої різного калібру, сигнальні ракетниці, мобільні телефони, які належать потерпілим пасажирам, портмоне з документами потерпілого, невирішені адміністративні та кримінальні матеріали, 1,1 тис. доларів і 28 тис. грн", - розповіли у департаменті.

Наразі 2 співробітникам поліції вже оголосили про підозру у вчиненні злочину. До суду подали клопотання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За скоєне фігурантам загрожує позбавлення волі на строк від 4 до 6 років.

Невідома жінка набрала екстрену службу, щоб поскаржитися на піцу з грибами. Поліція графства Ессекс опублікувала записи телефонних дзвінків людей, які скаржилися на речі, що жодним чином не стосуються екстрених ситуацій чи загрозі життю.

Зараз ви читаєте новину «Поліцейські обкрадали людей на вокзалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі