середа, 26 липня 2023 12:47

Частину країни накрив руйнівний буревій: фото наслідків
21

Рятувальники ліквідовують наслідки сильного буревію
Фото: facebook.com/DSNSKHM
Рятувальники ліквідовують наслідки сильного буревію
Рятувальники ліквідовують наслідки сильного буревію
Град на Тернопільщині
Рятувальники ліквідовують наслідки сильного буревію

Частину України накрив потужний буревій. Руйнівна негода наробила лиха в західних і центральних областях.

Шквальний вітер повалив дерева, пошкодив дороги і дахи на будинках на Вінничині, Тернопільщині та у Хмельницькій області, передає Gazeta.ua.

"Увечері 25 липня частину західних та центральних областей накрила сильна злива, що супроводжувалася шквальними поривами вітру, а місцями й градом. Буревій пройшов на півдні Хмельницької області. Найбільше постраждав Кам'янець-Подільський район", – звітує управління ДСНС.

Через повалені дерева рух деякими трасами обмежили. Негода пошкодила лінії електропередач, зірвала дахи з приватних будинків, садочків, шкіл та гімназій.

Наслідки негоди ліквідували рятувальники, енергетики та співробітники облавтодору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грозова спека – синоптикиня здивувала прогнозом на середу

Через град та сильні пориви вітру у Тернопільській області фіксували пошкодження покрівель будинків. Повідомляють про обірвані лінії електропередач. Сильний вітер повалив дерева на проїжджі частини, є пошкодження автомобілів. Фахівці вже розчистили дороги. Проїзд по області відновили.

Частину Вінницької області також накрив потужний буревій. Шквальний вітер повалив дерева у Вінницькому, Могилів-Подільському, Гайсинському та Тульчинському районах. Рятувальники там досі продовжують ліквідувати наслідки негоди та надають допомогу людям.

Цього тижня Україну зачепить циклон, який рухається з боку Європи. Через це очікуються дощі з грозами, а також похолодання. Зокрема, на заході вночі температура падатиме аж до +9°С.

Зараз ви читаєте новину «Частину країни накрив руйнівний буревій: фото наслідків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі