вівторок, 30 квітня 2024 14:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Розвідка оцінила наслідки атаки дронів на російську авіабазу

Розвідка оцінила наслідки атаки дронів на російську авіабазу
Детальний супутниковий знімок наслідків ураження аеродрому "Кущевская". Фото: Х

Після успішних ударів українських дронів по російській авіабазі "Кущевська" знизиться можливість авіації ворога завдавати ударів по лінії фронту.

На авіабазі "Кущевська" розташована низка російських літаків, зокрема Су-34 та Су-35, повідомило 30 квітня Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

"27 квітня СБУ застосувала дрони для завдання ударів по авіабазі "Кущевська", а також Ільському та Слов'янському нафтопереробних заводах у Краснодарському краї. Російське військове відомство заявило, що збило 66 БПЛА, що свідчить про масштаб атаки", - йдеться у звіті британської розвідки.

Російські Су-34 та Су-35 щодня використовуються в ударних операціях за українськими передовими позиціями, зокрема активно використовують плануючі бомби. На відео з відкритих джерел видно, як кілька комплектів таких бомб було ліквідовано на складі на авіабазі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зросла кількість жертв серед цивільних українців - британська розвідка

Російські літаки з "Кущевської" авіабази та низки інших баз зазвичай здійснюють від 100 до 150 літаковильотів на день. Значна частина з них запускає боєприпаси по всій лінії фронту, тоді як РФ намагається добитися прориву виключно за рахунок вогневої потужності.

"Здатність України завдати шкоди російській тактичній авіації, особливо використанню плануючих бомб, є ключем до більш широкої оборони лінії фронту. Цей успішний удар, ймовірно, призведе до подальшого розосередження російських літаків, а також перерозподілу засобів ППО для усунення прогалин", - зазначили в Міноборони Великої Британії.

У Краснодарському краї РФ вночі проти 27 квітня було уражено дронами важливий склад російських військ. Там зберігались модулі управління і корекції для авіабомб. Про це повідомляє російський Telegram-канал ASTRA.

Зараз ви читаєте новину «Розвідка оцінила наслідки атаки дронів на російську авіабазу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі