пʼятниця, 22 березня 2019 04:15

Показали, як виглядав бункер Гітлера
4

У селищі Стрижавці поблизу Вінниці презентували 3D-макет "Ставка Вервольф 1942-1944 рр".

Вінниця: показали, як виглядав бункер Гітлера
Фото: i-vin.info
Вінниця: показали, як виглядав бункер Гітлера
Вінниця: показали, як виглядав бункер Гітлера
Вінниця: показали, як виглядав бункер Гітлера

Його виготовили дослідники та краєзнавці для візуалізації тих історичних об'єктів гітлерівської ставки, згадок про які не зосталося.

Масштаб ландшафту – 1х500. Споруди виготовлені у масштабі – 1х200. Автори надрукували на 3D-принтері дороги, будинки, бомбосховища та інші об'єкти.

Загалом на макеті розміщено більше 30 об'єктів та понад 600 стилізованих копій дерев. Є зруб і бункер Гітлера, будинки Бормана, будинок генералів, вузол зв'язку, будинок преси та будинок стенографісток, пункти пропуску, казарми для солдатів та інші об'єкти.

Два бомбосховища зроблені більшими для того, щоб вони краще проглядались - загальний і офіцерський бункери.

Над проектом спеціалісти працювали протягом двох місяців, вивчаючи старі фото- та відеопам'ятки, проводили топографічну зйомку та досліджували різні джерела про історію "Вервольфу".

3D-макет виготовлений на замовлення Вінницького обласного краєзнавчого музею для історико-меморіального комплексу пам'яті жертв нацизму, розташованого у ставці Гітлера "Вервольф".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли унікальний документ про життя українського міста

Туристам сьогодні важко уявити, яким було це місце у період Другої світової війни, оскільки, відступаючи, німці висадили ставку Гітлера в смт Стрижавці Вінницького району в повітря.

Зараз ви читаєте новину «Показали, як виглядав бункер Гітлера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі