понеділок, 18 липня 2022 17:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Поховали з улюбленою іграшкою: на Вінниччині попрощалися із загиблим у теракті 8-річним Кирилом
5

18 липня у Никифорівцях Немирівської громади на Вінниччині в останню путь провели 8-річного Кирила П'яхіна. Він загинув внаслідок ракетного обстрілу Вінниці.

У день теракту хлопчик поїхав до Вінниці зі своїм дядьком та бабою, щоб зробити документи для перетину кордону. Його сім'я планувала виїхати у Молдову, пише "Суспільне".

 У Никифорівцях на Вінниччині в останню путь провели 8-річного Кирила П'яхіна
Фото: "Суспільне Вінниця"
 У Никифорівцях на Вінниччині в останню путь провели 8-річного Кирила П'яхіна
 У Никифорівцях на Вінниччині в останню путь провели 8-річного Кирила П'яхіна
 У Никифорівцях на Вінниччині в останню путь провели 8-річного Кирила П'яхіна
 У Никифорівцях на Вінниччині в останню путь провели 8-річного Кирила П'яхіна

"Бабі потрібен був паспорт, щоб виїхати до Молдови і взяти Кирила. Пішла паспорт робити і тут бабах. Кирило був в машині і дядько був в машині. Він зараз в реанімації", – розповів дядько хлопчика Іван.

Ховати Кирила вирішили у селі Никифорівці, адже там мешкають єдині на Вінниччині родичі. Батькам та рідним тіло хлопчика привезла волонтерка Олена Верлан.

"Була ситуація: батько втратив свідомість. Змушена була йому надавати допомогу. І тато, і мама. Зарадити ти не можеш. Ти можеш лише допомогти, щоб прийшли у свідомість...", – сказала Верлан.

Відспівали хлопчика в місцевій церкві. На прощання "прийшло чи не все село". Люди приносили квіти та ставали навколішки. До труни дитині поклали м'якого ведмедика, його улюблену іграшку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Вінниці "сонячну" Лізу проводжають в останню путь

"Ведмедик Потап, який був у Кирила, привезла бабуся. Він з ним спав. Сьогодні він іде з ним у вічний сон", – каже Верлан.

Серед тих, хто прийшов попрощатись із Кирилом – його земляки.

"Прийшли підтримати нашу родину з Херсона, яка тікала від війни. Страшний біль, скорбота. Жодна сльоза не зійде з рук, будуть відповідати", – каже виконувачка повноважень Херсонського міського голови Галина Лугова.

Уранці 14 липня росіяни вдарили ракетами по центру Вінниці. Відомо про 23 загиблих, з них троє – діти. У лікарнях перебувають 64 особи, п'ять – у критичному стані. Серед вбитих – Кирило П'яхін.

Він народився 4 липня 2014 року, коли Росія розпочала війну в Україні. Наприкінці квітня Кирило разом із матір'ю приїхав з окупованого Херсону до родичів у Вінницю.

На момент вибуху Кирило був у машині, припаркованій біля Приватбанку. Разом із дядьком, який вийшов з авто, вони чекали на бабу. Та пішла у банк. Від вибуху хлопчик загинув. Дядька відкинуло вибуховою хвилею. Баба залишилася неушкодженою.

Тіло дитини ідентифікували за допомогою судово-медичної експертизи. У батьків Кирило був єдиною дитиною. За словами рідних, хлопчик любив співати. Був дуже життєрадісною дитиною.

Зараз ви читаєте новину «Поховали з улюбленою іграшкою: на Вінниччині попрощалися із загиблим у теракті 8-річним Кирилом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі