пʼятниця, 19 серпня 2016 23:25

Підлеглого Кернеса судитимуть за розтрату 5 млн грн

Підлеглого Кернеса судитимуть за розтрату 5 млн грн

У Харкові судитимуть керівника одного з комунальних підприємств, який підозрюється у розтраті 5 млн грн.

Про це повідомили кореспонденту Gazeta.ua у прес-службі прокуратури Харківської області.

Обвинувачувальний акт за фактом розтрати бюджетних коштів за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах та службового підроблення передано до Московського районного суду Харкова.

За інформацією заступника прокурора області Валерія Романова, вчинення цих злочинів інкримінується директору одного з комунальних підприємств міста, начальнику служби механізації зазначеного підприємства та директору ТОВ, яке займалося поставкою техніки до КП.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що керівник комунального підприємства нібито закупив спеціалізовані автомобілі на загальну суму понад 5 млн. грн. Він уклав договір з приватною фірмою, перерахував бюджетні кошти, однак транспортні засоби на підприємство так і не надійшли. Лише через півроку, після того, як ситуацією на підприємстві зацікавилася прокуратура та почала розслідування, до КП надійшли автомобілі, що вже були у вжитку та не відповідають умовам договору. Поставлені автівки виявилися переобладнаними та з чималим пробігом", - пояснив Романов.

На сьогодні всі підозрювані відсторонені від посад. Крім того, Червонозаводський районний суд Харкова обрав їм запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, хоча прокуратура наполягала на триманні під вартою.

Максимальна санкція статті передбачає 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна, повідомили у прес-службі.

Зараз ви читаєте новину «Підлеглого Кернеса судитимуть за розтрату 5 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі