субота, 17 червня 2017 04:12

Перекриють дорогу заради Петлюри

Автор: Gazeta.ua
  У центрі Вінниці знімуть художній фільм "Замах на Петлюру". Рух транспoрту буде тимчасoвo перекритo. Фото: Ігор Муха
У центрі Вінниці знімуть художній фільм "Замах на Петлюру". Рух транспoрту буде тимчасoвo перекритo. Фото: Ігор Муха

У центрі Вінниці знімуть художній фільм "Замах на Петлюру". 17, 18 та 20 червня у центральній частині міста перекриють дороги. Рух транспoрту буде тимчасoвo перекритo на ділянках вулиць Грушевськoгo, С. Петлюри, Мoнастирська.

Зйомки відбуватимуться у центральній частині міста, де збереглися локацій початку ХХ століття. Це вулиці, де розташований будинок, у якому жив Петлюра, перебуваючи у Вінниці і приміщення штаб-квартири Директорії та окремих відомств. В основі сюжету лежить зустріч головного отамана Армії УНР Симона Петлюри і Маршалка Польщі Юзефа Пілсудського, яка відбувалася 16–17 травня 1920 року у місті Вінниці.

"Це український вестерн про Петлюру. У фільмі буде декілька головних героїв. Грати їх будуть київські та вінницькі актори. Кульмінація сюжету - замах на Петлюру, коли він зустрічається з Пілсудським у Вінниці, - розповідає Валерій Шалига.

Зйомки триватимуть до 23 червня. Потім буде відбуватися робота над фільмом, який змонтують до кінця цього року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вуличним музикантам заборонили грати

Торік вінницький режисер Валерій Шалига знімав "Тримаю тебе біля серця". Фільм відтворює події 2014 року. Розповідає про українську родину та вплив війни на стосунки між її членами. В ньому знімаються понад 60 людей. Для епізодів і масовки запросили городян і акторів вінницьких театрів. Знімаються безкоштовно.

Зараз ви читаєте новину «Перекриють дорогу заради Петлюри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі