середа, 26 червня 2013 12:06

Перейменуванням 27 вулиць у Луцьку не задоволені таксисти і підприємці

Перейменуванням 27 вулиць у Луцьку не задоволені таксисти і підприємці
Фото: provolyn.com

Місяць лучани звикають до нових назв вулиць у своєму місті. З 1 червня у Луцьку перейменували 27 вулиць і провулків. Найбільше незручностей це приносить підприємцям і службам таксі.

"Не можна одразу змінювати назви 27 вулиць, - каже кореспонденту Gazeta.ua Василь Філіпчук, який працює таксистом. – Якщо викликають таксі на нову вулицю, то все одно кажуть її радянську назву. Як викликають на проспект Волі, то кажуть: "Приїдьте на Леніна". Такої вулиці вже 20 років нема, але хто виріс на Леніна, той вже іншої назви не визнає. Тепер і пасажири, і водії таксі почали заплутуватися. До нових назв доведеться звикати ще рік-два".

Замість радянської вулиці Котовського у Луцьку з'явилася Холодноярська. Вулицю Орджонікідзе перейменували на Митрополита Андрея Шептицького. Шістьом вулицям повернули їхні історичні назви: Шпитальна, П'ятницька гірка, Садова, Яблунева, Срібна і Рогова, які були замінені в радянські роки.

"Зорієнтуватися таксисту зараз непросто, - пояснює Василь. – Диспетчер прийняв замовлення на нову вулицю, а я не знаю, куди їхати. У мене всі карти старі. Нові запитував у кіоску преси, але ніхто ще й не думав їх випускати. Програму на GPS-навігаторі теж доведеться поміняти".

На більшості будинків уже замінили таблиці з новими назвами. На це міська рада витратить 34 тис. грн. Тепер жителям майже 500 будинків доведеться змінювати адресу. У луцькій мерії запевняють, що переробляти документи не доведеться. В інвентарній справі на будинок будуть ставити печатку про те, що назву вулиці замінили на іншу. Найбільші клопоти перейменування принесло підприємцям та компаніям, у яких юридична адреса потрапила під реформу. Їхнім власникам доведеться заплатити державний збір 10,2 гривень, 51 гривню за зміну установчих документів, ще 51 гривню за публікацію про зміну адреси у "Бюлетені державної реєстрації".

Тим, хто хоче оформити субсидію, заповіт, прописку, здійснити продаж ділянки чи житла, доведеться звернутися до свого житлово-комунального підприємства для зміни адреси з будинковою книгою і паспортом.

Зараз ви читаєте новину «Перейменуванням 27 вулиць у Луцьку не задоволені таксисти і підприємці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі