понеділок, 18 липня 2022 16:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Народився в Запорізькій області: у полон ЗСУ потрапив поранений командир розгромленої ДРГ

Народився в Запорізькій області: у полон ЗСУ потрапив поранений командир розгромленої ДРГ
Поранений командир взводу російської ДРГ Станіслав Трутнєв. Він – уродженець Запорізької області. Фото: скріншот з відео

У Харківській області розвідувальна група "Кедр" Головного управління розвідки України знищила морських піхотинців з Північного флоту військово-морських сил Російської Федерації.

Ворожа диверсійно-розвідувальна група була в засідці в селі Дементіївка Дергачівського району, повідомила пресслужба ГУР 18 липня.

"Виявили великий підрозділ рашистів, що розміщувався у зруйнованих будівлях. У результаті вогневого ураження знищили 36 окупантів. Багато рашистів зазнали поранень різного ступеню тяжкості", – ідеться в повідомленні.

Пізніше "Кедр" провів низку боєзіткнень і змусив ворога відійти з позицій попри значну чисельну перевагу противника. Допомогли розвідникам підрозділами місцевої тероборони й Нацгвардії, стверджують у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Харківщині росіяни намагаються стримати просування ЗСУ

Під час цих операцій захисники здобули "численні трофеї" та взяли в полон пораненого командира взводу російської ДРГ. За даними ГУР, ним виявився уродженець Запорізької області 33-річний Станіслав Трутнєв.

"Це військовослужбовець 140-го загону спеціального призначення боротьби з підводними диверсійними силами та засобами Північного флоту ВМФ РФ. Військова частина 69068, Відяєво, Мурманської області. Три роки тому був відряджений в угруповання збройних сил РФ у Сирії", – додали в ГУР.

На полі бою окупанту надали первинну медичну допомогу. Зараз він перебуває в одному з українських медичних закладів.

За період повномасштбаної війни Служба безпеки України викрила понад 160 ворожих ДРГ і повідомила про підозри 1 тис. зловмисників за злочини проти держбезпеки. Це дані станом на червень.

Одна з останніх спецоперацій – знешкодження російської агентури, яка готувала теракти на півдні України. Зокрема, СБУ затримала ворожого агента, який розвідував дислокацію артилерії та спецпідрозділів ЗСУ на південному фронті.

Зараз ви читаєте новину «Народився в Запорізькій області: у полон ЗСУ потрапив поранений командир розгромленої ДРГ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі