вівторок, 03 січня 2023 10:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Нардеп заявив про звільнення острова на Херсонщині – у ЗСУ відреагували

Нардеп заявив про звільнення острова на Херсонщині – у ЗСУ відреагували
На острові Великий Потьомкінський встановили прапор України. Фото: ілюстративне, Генштаб ЗСУ

Говорити про звільнення острова Великий Потьомкінський у Херсонській області ще зарано.

Поки що йдеться лише про встановлення там українського прапора. Про це заявила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк у телемарафоні "Єдині новини" 3 січня, передає Gazeta.ua.

Вона нагадала, що передчасні оголошення можуть лише нашкодити операції зі звільнення цієї території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Битва за Херсонщину: влада повідомила трагічні новини

"Треба усвідомлювати, що такі проголошення можуть суттєво вплинути на розвиток подальшої воєнної операції. Зауважте, військовий (на відео. – Gazeta.ua) говорив про те, що встановлено прапор, не про звільнення", – зазначила Гуменюк.

Водночас зазначила, що встановлення прапора на острові є сигналом для агресора.

"Встановлення прапора – це сигнал для ворога, що ми працюємо, земля наша й це все Україна. Також це нагадування противнику про незворотність тих процесів, які ми запланували. Але говорити про звільнення ще зарано", – пояснила вона.

2 січня народний депутат Олексій Гончаренко опублікував відео з бійцем, який встановив український прапор на острові Великий Потьомкінський. Політик заявив про звільнення острова, але військові інформацію не коментували.

Великий Потьомкінський острів розташований між правим і лівим берегами Дніпра. Окупанти ж після відступу з Херсона базуються на лівобережжі, звідки постійно тероризують обстрілами мирних людей у звільнених населених пунктах.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп заявив про звільнення острова на Херсонщині – у ЗСУ відреагували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі