пʼятниця, 15 квітня 2022 12:24

Спецтема: Війна Росії проти України

На Запоріжжі військові РФ відмовляються йти в бій

На Запоріжжі військові РФ відмовляються йти в бій
У армії РФ більшає "відмовників". Це вже системне явище - Запорізька ОВА. Фото: facebook.com/denisovaombudsman

У підрозділах російської окупаційної армії, що воюють проти України на Запоріжжі, зростає кількість так званих "відмовників".

Це стає вже системним явищем, повідомила Запорізька обласна військова адміністрація 15 квітня.

"Російські солдати відмовляються йти в бій. Воєнна ситуація в Запорізькій області залишається незмінною: українські воїни захищають кожен сантиметр нашої землі, а ворог продовжує зазнавати втрат", - ідеться в повідомленні.

Противник намагається провести фортифікаційне обладнання своїх позицій, поповнює запаси озброєння та військової техніки, боєприпасів і паливно-мастильних матеріалів. Веде розвідку із залученням безпілотних літальних апаратів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Запоріжжі розвінчують шахраїв, потерпають від колаборантів і успішно відбивають ворожі атаки - ОВА

Ворог також продовжує знищувати цивільну інфраструктуру та вбивати мирне населення.

"У Василівці вчора (14 квітня. - Gazeta.ua) з 15:00 тривали обстріли. Ворожі снаряди влучали на території приватних будинків. Кількість постраждалих уточнюється. За словами жителів селища Приазовське, росіяни розосередили свою техніку в полях з боку Нововасилівки. Також техніка заїжджала в населений пункт, після чого російські військові вривалися в будинки мирних жителів з обшуками", - додали в ОВА.

Попри постійні обстріли в регіоні працюють підрозділи ДСНС із розмінування. 14 квітня група знищила шість реактивних снарядів "Ураган" та один касетний боєприпас у селі Таврійське Пологівського району. Також один артилерійський снаряд у місті Оріхів, додали в ОВА.

Втрати особового складу російських окупантів на ранок 14 квітня становили майже 19,9 тис. осіб.

До 40% російських контрактників-окупантів відмовляються повертатися в Україну.

Зараз ви читаєте новину «На Запоріжжі військові РФ відмовляються йти в бій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі