понеділок, 03 жовтня 2022 11:31

Спецтема: Війна Росії проти України

На Запоріжжі спецпризначенці СБУ "шмальнули" у російський "Алігатор": відео моменту

На Запоріжжі спецпризначенці СБУ "шмальнули" у російський "Алігатор": відео моменту
Для ураження ворожого гелікоптера наші воїни використали переносний зенітно-ракетний комплекс. Фото: скріншот з відео

Українські воїни на Запорізькому напрямку знищили російський гелікоптер Ка-52.

Вдарили по ворожій "пташці" спецпризначенці Центру спеціальних операцій "А" Служби безпеки України, повідомила пресслужба відомства 3 жовтня.

Для ураження гелікоптера використали переносний зенітно-ракетний комплекс (ПЗРК).

"Тактична група наших спеців перебувала на передових позиціях, контролюючи район ймовірного проходу ворожої авіації. І після появи в зоні враження трьох гелікоптерів один із російських Ка-52 здійснив "жорстку посадку" в результаті пострілу з ПЗРК", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місія – приземлити БПЛА: в Україні з'явилася антидрон-система від IT-спільноти

Бойовий вертоліт Ка-52 "Алігатор" є командирською машиною російської армійської авіації. Здійснює розвідку місцевості й координацію дій групи бойових вертольотів. Здатен вражати броньовану й неброньовану техніку, живу силу й повітряні цілі на полі бою. Коштує $16,1 млн.

У повномасштабній війні проти України армія РФ втратила вже 228 вертольотів і 265 літаків, за даними українського Генштабу.

Уранці 3 жовтня росіяни вдарили по Запоріжжю та двох селах Запорізького району ракетами С-300. Ворог випустив близько 10 ракет, повідомив керівник Запорізької області Олександр Старух.

Відомо про одного постраждалого, його госпіталізували. В обласному центрі руйнувань зазнали об'єкти інфраструктури. Також реабілітаційний центр, де навчались діти з особливими потребами.

Зараз ви читаєте новину «На Запоріжжі спецпризначенці СБУ "шмальнули" у російський "Алігатор": відео моменту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі