вівторок, 27 травня 2014 11:35

На Полтавщині поселилося 8 сімей переселенців зі Сходу

На Полтавщині поселилося 8 сімей переселенців зі Сходу
http://ukr.segodnya.ua

 Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіли у полтавському обласному контактному центрі, який працює при облдержадміністрації. Нині переселенців забезпечують житлом.

 "Всього до нас надійшло 21 звернення. Це в основному люди із Слов'янська та Краматорська Донецької області. Наш центр поселив три сім'ї — в місті Пирятин, Машівському та Новосанжарському районах. Рештою п'ятьма займаються інші соціальні служби. Окрім того в Гребінку приїхала пара пенсіонерів із Криму. Також вперше звернувся житель міста з Луганської області, з Лисичанську. Дуже хоче переїхати в Лубни, - розповів директор центру Віталій Бугаєць. - Людям надаємо матеріальну допомогу — від 1 тисячі гривень до 2 тисяч. Поки що гроші отримав тільки один переселенець".

 Сім'ям дають житло в основному в сільській місцевості, переважно безкоштовно.

 "Багато полтавців віддають свої дачі. Зазвичай, за оренду не беруть, тільки за комунальні послуги. Деякі сім'я планують навіть викупити будинки. Ми допомагаємо влаштуватися на роботу та віддати дітей в школи", - додав Бугаєць.

 Чоловік каже, переселенці — в стресовому стані. На Полтавщину добиралися важко.

 "Розповідали жахливі речі про терор. Коли їхали машинами, їх обстрілювали. Люди бояться говорити з журналістами, показувати обличчя. Переживають, що їх впізнають".

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині поселилося 8 сімей переселенців зі Сходу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі