пʼятниця, 29 травня 2015 14:38

На Одещині жителі двох сіл перекрили дорогу через тарифи на воду

Понад три сотні мешканців сіл Випасне та Сухолужжя втретє перекривали дорогу та пікетували Білгород-Дністровську райдержадміністрацію на Одещині. Люди протестують проти найвищих у країні тарифів на воду, які встановив приватний підприємець.

"Наприкінці березня підприємець Віталій Ярошенко, який надає послуги по водопостачанню, розвіз людям листи, де повідомив, що з 15 квітня куб води буде коштувати 15 гривень, обслуговування - 30. А з 15 травня уже підняв ціни - 20 гривень вода, 40 обслуговування. При чому, якщо відмовляєшся за обслуговування платити - воду вимикає. Офіційно, у нього немає водогону, відповідно немає й рішення про такі тарифи у сільській раді", - сказав сільський голова Петро Кравченко.

Також Кравченко розповів, що свердловини, з яких Ярошенко подає воду, були передані йому на 49 років в оренду ще в 2009 році. На водогін здавали гроші мешканці сіл - від півтори до п'яти сотень доларів. Підвели воду до понад півтори тисячі дворів, 2 школи та 2 дитячих садочки. Але жодних відомостей чи документів про те, що ці гроші здавали люди, немає.

"Ми хочемо розірвати із Ярошенко договір. Але за законом це може бути зроблено через суд або за двосторонньою домовленістю. На домовленості він не йде. Тому сільська рада разом із прокуратурою уже подала позов до суду. Окремо громада наймає юриста, який займатиметься розірванням договору", - додав Кравченко.

Люди вимагають, аби на базі існуючого водогону було створене комунальне підприємство, яке виставлятиме обґрунтовані тарифи на воду. А його діяльність зможе контролювати місцева влада.

Зараз ви читаєте новину «На Одещині жителі двох сіл перекрили дорогу через тарифи на воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі