понеділок, 12 січня 2015 13:38

На Одещині від вибуху в кафе постраждало дев'ять людей

11 січня близько 16 години в Ізмаїлі на Одещині стався вибух. В кафе "Біля фонтана", що у Грецькому сквері зірвався газовий балон. Почалася пожежа, яку гасили понад годину. Під час трагедії постраждало дев'ятеро людей, п'ятеро із них працівники закладу, ще четверо - відвідувачі.

"Троє працівників кафе знаходяться у важкому стані. Найбільше постраждав 20-річний чоловік, який працював поваром-мангальщиком. У нього 80 відсотків опіків, у важкому стані також дві жінки - бармен та посудомийка. Вони в реанімації, їхній стан стабільний. Ще двоє працівників отримали невеликі термічні опіки. Серед відвідувачів по допомогу одразу звернулися троє людей, ще одна жінка прийшла до лікарні сьогодні, їй надали допомогу та відпустили додому. Швидше за все причиною вибуху став витік газу із подальшим загорянням", - розповіла керівник прес-служби ДСНС у Одеській області Майя Грінько.

Як повідомляють знайомі постраждалих, 27-річна бармен Олена отримала 30 відсотків опіків. У посудомийки Олександри стан важкий, у неї сильно обгоріла спина, лопатки, руки, нога та частина обличчя. А у 20-річного Олександра Маламена неушкодженими залишились тыльки дві стопи та частина правої гомілки.

Відомо, що кафе довгий час було зачинене на реконструкцію і відкрилося лише за місяць до Нового року. Перед відкриттям перевірка газових установок відповідними службами не проводилася.

"Ще в 2012 році був накладений мораторій на проведення перевірок. Власник кафе мав подати декларацію про справність усіх приладів. Але він того не зробив, на чому й попався. Наша служба навіть не знала про відкриття цього кафе", - додала Майя Михайлівна.

На місці події й досі працює слідчо-оперативна група Ізмаїльського міського відділку міліції. Відкрито кримінальне провадження за статтею "Порушення законодавством вимог пожежної безпеки". Стаття передбачає покарання у вигляді штрафу, виправних робіт або обмеження волі на строк до трьох років.

Власник кафе Олег дає пояснення міліції. Також слідкує за станом здоров'я потерпілих та взяв на себе усі витрати по лікуванню.

 
Зараз ви читаєте новину «На Одещині від вибуху в кафе постраждало дев'ять людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі