понеділок, 24 лютого 2014 00:15

На Личаківському цвинтарі поховали героя Майдану Андрія Дигдаловича
6

Фото: Ольга Швед

23 лютого Львів попрощався з Андрієм Дигдаловичем.

У храмі Різдва Пресвятої Богородиці у с. Сокільники Пустомитівського району відбулось прощання з невинно убитим під час акцій протесту в Києві Андрієм Дигдаловичем. Поховали Героя Майдану на Личаківському кладовищі на полі почесних поховань, біля могили закатованого львів'янина Юрія Вербицького.

Він уже був поранений на Майдані, на одне око майже втратив зір. Проте повернувся до побратимів з афганської сотні і загинув, рятуючи молодого хлопця. Куля снайпера пробила бронежилет. 41-річний чоловік залишив сиротами двох доньок.

"Минулого місяця ми тут ховали Юрія Вербицького. Я ніколи не думав, що на цьому полі почесних поховань ми будемо ховати моїх однолітків. Я думав, що ця смерть буде останньою. Ніхто з нас собі не міг уявити, що нас чекає. Не знаю, чому так стається, що забирають таких красивих людей. Сильних, чесних, мужніх. Він загинув за нас з вами, за державу", - каже міський голова Львова Андрій Садовий.

На похороні були присутні понад тисячу львів'ян, друзів, родичів, депутатів обласної та міської рад, громадські діячі.

Зараз ви читаєте новину «На Личаківському цвинтарі поховали героя Майдану Андрія Дигдаловича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі