пʼятниця, 29 травня 2015 18:48

На безкоштовний проїзд у Вінниці не виділили грошей

На безкоштовний проїзд у Вінниці не виділили грошей

 

"Коли мінімальна пенсія 942 гривні, тарифи на комунальні піднімаються в шість разів, а соціальні стандарти заморожені півтора року - скасовувати пільги на проїзд не можна. Ми понад п'ять місяців чекали від Кабміну врегулювання цього питання, але його й досі немає", - сказав на сесії вінницької міської ради Андрій Рева, заступник міського голови.

На сьогодні, кожен другий вінничанин має право на пільговий проїзд у міському пасажирському транспорті за професійними та соціальними нормами.

"Для всіх із 1 червня і до 1 січня 2106 року ці пільги зберігаються. Нам залишається варіант виконувати постанову Кабінету Міністрів і вимагати від уряду відшкодування збитків за перевезення пільговиків, які понесе міська рада та транспортна компанія. А це - 140 мільйонів гривень до кінця року", - додав Рева.

Депутати більшістю голосів підтримали звернення до уряду з пропозицією запровадити адресну державну допомогу на проїзд у транспорті тим громадянам, які мають низькі доходи. А також підвищити соціальні стандарти не з 1 грудня, як це передбачається законом про держбюджет, а з 1 липня 2015 року.

Нагадаємо, у зв'язку із скасуванням пільгового проїзду, міська влада пропонувала ввести персональні проїзні квитки. Постійні - синього кольору, де є фотографія пільговика, його персональні дані, печатка департаменту соціальної політики, код у реєстрі пільговиків і порядковий номер. І тимчасові - жовті. Виготовлення цих посвідчень здійснювалося підприємством "Вінницька транспортна компанія". Близько 15 тисяч проїзних уже було зроблено. Понад 10 тисяч вінничан квитки отримали.

Зараз ви читаєте новину «На безкоштовний проїзд у Вінниці не виділили грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі