четвер, 12 травня 2022 09:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Мер окупованого Херсона знову звернувся до Зеленського

Мер окупованого Херсона знову звернувся до Зеленського
Міський голова Херсона Ігор Колихаєв. Фото: facebook.com/kolykhaev.igor

Мер тимчасово окупованого Херсона Ігор Колихаєв звернувся до президента Володимира Зеленського та його Офіса.

Просить "негайної" офіційної заяви влади про те, що Україна бореться за Херсон і цінує кожного його жителя, який не залишив місто, написав він у Facebook.

"Достеменно знаю, що херсонці бачать себе лише в складі України. Ніхто не має права по-тихому ухвалювати за них таке доленосне рішення (приєднання до РФ. - Gazeta.ua). У Херсонській області й безпосередньо в Херсоні залишилися патріоти, які буквально тримають місто на своїх руках, мешканці України, представники понад 114 національностей, серед них - діти, жінки, літні люди. Всі вони живуть очікуваннями й не покинули свої оселі через брак безпечних "зелених коридорів", - зазначив Колихаєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З тимчасово захопленого Херсона виїхало 45% жителів - голова ОВА

Він вважає, що містяни можуть розчаруватися у владі.

"Якщо ми сьогодні не підтримаємо всіх, завдяки кому Херсонщина утримує статус України, стан очікування цих людей за подібних заяв "нової влади" перейде в процес глибокого розчарування", - додав мер Херсона.

11 травня стало відомо, що окупаційна "влада" Херсонської області має намір звернутися до президента Росії Володимира Путіна з проханням приєднати область до складу країни-агресорки.

Так званий керівник військово-цивільної адміністрації Кирило Стремоусов заявив, що "обійдуться без референдумів" . Натомість буде єдиний "указ" на підставі звернення "керівництва ХНР".

Зараз ви читаєте новину «Мер окупованого Херсона знову звернувся до Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі