неділя, 25 травня 2014 15:23

Львів'яни просто із церкви йшли голосувати на виборчі дільниці
10

Фото: Ольга ШВЕД

25 травня 2014 року в Україні вибирають Президента. Усі виборчі дільниці у місті Львові відкрились вчасно і працюють вони із 08:00 до 20:00 год. У місті розвішені національні прапори, на відкриття багатьох дільниць запрошували священнослужителів, аби ті освятили приміщення та зачитали молитву. Майже на кожній дільниці члени виборчих комісій прочитали молитву та рівно о 8 ранку співали гімн України та розпочинали роботу.

Явка на Львівщині висока, станом на 11.00 год. склала 14,9%.Найактивніше наразі голосують у м. Моршин та Стрийському районі. Там явка виборців склала 28,5% та 21,2%, відповідно. Найменше (12%) виборців проголосували у Мостиському районі. Загалом, за даними оперативного штабу Львівської облдержадміністрації, вже взяли участь у виборах Президента України майже 300 тис. виборців Львівщини.

Порушень у ході голосування на дільничих виборчих комісіях Львівщини не зафіксовано.

"Оперативний штаб Львівської ОДА жодних даних про порушення в ході голосування не отримував. Працюємо у нормальному режимі, все спокійно", - повідомив координатор штабу, начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської ОДА Федір Алєйніков.

Переселенці з Криму та східних областей України голосують на дільницях у Львівській області. Координатор з переселення жителів Донбасу Галина Олійникова розповіла, що сьогодні проголосувала разом із чоловіком та колегою на Сихові на дільниці, розміщеній в ЗОШ №96.

"Ми зареєструвалися в останній день, 19 травня, без жодних проблем. Причому за нами ще була черга, але приймали усіх, до останнього відвідувача", - розповіла Галина Олійникова.

Загалом для участі у голосуванні на ДВК Львівської області зареєструвалося 800 виборців, які приїхали з АР Крим та східних областей, зокрема 369 кримчан та 466 жителів Донецької та Луганської областей.

Сім'я міського голови Львова Андрія Садового проголосувала на виборчій дільниці №461949, що на вул. Миколи Некрасова, 59 (середня школа "Лідер"). На дільницю сім'я прийшла після церкви, у вишиванках.

"Проголосував за дітей, за їхнє майбутнє, щоб вони мали можливість і щастя жити в країні, якою ми всі разом будемо гордитись. Сьогодні дуже важливо, щоб усі українці прийшли і проголосували. Кожен може мати свої вподобання, свої симпатії, але важливо прийти і проголосувати. За це наше право люди гинули на Майдані – за право прийти і чесно голосувати. І сьогодні гинуть наші хлопці на Донбасі. Є добра традиція – перед виборами йдеш до церкви, Служба Божа, молишся. Чесно скажу, до церкви я не мав чіткої думки за кого буду голосувати. Власне, помолився, прийшов і проголосував", - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Черг на дільницях немає. На виборчій дільниці №462133, що на вул. Клепарівська,11 поки що, черги були лише вранці, коли літні люди йшли до церкви та опівдні, коли із церкви поверталися. Також на цій дільниці голосують курсанти із університету надзвичайних ситуацій. Вони також охороняють дільниці по всьому місту та навіть у області.

"У нас все спокійно, люди голосують, черг немає, інцидентів також не було", - каже голова ДВК Олег Крамченко.

Невеликі інциденти були на різних дільницях, Наприклад, колишній "беркутівець" прийшов на дільницю в стані алкогольного сп'яніння. Донька побачила у списках матір, яка померла кілька років тому. Дехто не міг знайти себе у списках. Усі проблеми вирішували на місці. На виборчій дільниці в центрі навіть голосували молодята. Вони зробили це перед весіллям.

На центральній виборчій дільниці №461861 у приміщенні Львівського Палацу мистецтв на вулиці Коперніка, 17 вибори проходять спокійно.

"Станом на обід у нас уже проголосували 35% виборців. Вибори проходять спокійно, люди піднесені, у вишиванках. Безпеку охороняють міліціонер і два курсанти. Перед відкриттям дільниці помолилися і проспівали гімн. Все дуже урочисто", - каже голова ДВК Валентина Фесенко.

Зараз ви читаєте новину «Львів'яни просто із церкви йшли голосувати на виборчі дільниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі