неділя, 19 травня 2024 20:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Годжес оцінив наступ росіян на Харківщині

Годжес оцінив наступ росіян на Харківщині
Невдалий наступ російської окупаційної армії на півночі Харківщини демонструє нездатність РФ досягнути переваги на полі бою. Фото: колаж ТСН

Невдалий наступ російської окупаційної армії на півночі Харківщини демонструє нездатність РФ досягнути переваги на полі бою, попри те, що Україна упродовж шести місяців не отримувала необхідної військової підтримки від західних партнерів.

Українські солдати, які захищають Харків та інші населенні пункти на Східному напрямку, перебувають в дуже важких умовах, однак в Росії також є великі проблеми. На цьому наголосив колишній командувач військ США в Європі генерал Бен Годжес в коментарі "24 каналу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Окупант не досягає свого завдання - розтягнути наші сили": звернення Зеленського

Годжес відзначив, що українські захисники роблять все можливе тими засобами, які вони мають. Водночас Росія продовжує докладати зусилля, щоб задавити ЗСУ артилерією та масованими атаками піхотою, в яких росіяни втрачають понад 1000 людей щодня.

"Це не може тривати вічно, але водночас це вказує на проблеми, які все ще має Росія. Тому битва за Харківщину не стане вирішальною, адже якби вона такою була, то це б означало, що вона закінчить війну. Я цього не бачу. Також не вірю, що Росія має можливість досягти вирішального нокауту України", - підкреслив він.

Годжес наголосив, що Росія не змогла в жодному місці здійснити серйозного прориву і зупинилася в наступі на Харківщині, попри те, що Україна не отримує послідовної підтримки від Заходу та поки що не наростила свою армію.

Збройні сили України в окремих районах Харківщини ведуть штурмові дії, щоб покращити тактичне положення.

Російські окупанти двічі за добу здійснили спроби прорвати оборони українських захисників, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

В районі міста Вовчанськ українські підрозділи посилюють оборону з метою покращення тактичного положення.

Зараз ви читаєте новину «Годжес оцінив наступ росіян на Харківщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі