субота, 26 лютого 2022 09:50

Харківщина успішно б'ється з окупантом. Вбиті сотні росіян

Харківщина успішно б'ється з окупантом. Вбиті сотні росіян
Бійці ЗСУ дають гідну відсіч ворогу. ФОТО: Gazeta.ua

Харківщина продовжує тримати оборони. Основні бої з агресором учора проходили в напрямку Дергачів, Циркунів та Чугуєва.

Ворог зазнав дуже великих втрат – були знищені більше ста одиниць броньованої техніки та вбиті сотні російських загарбників, написав у своєму телеграм-каналі голова Харківської облдержадміністрації Олег Синєгубов.

"Наші воїни героїчно відстоюють кордони міста Харків. Ми перекриваємо всі напрями. Учора були випадки прориву оборони. Кілька ворожих танків зайшли у місто, після чого були знищені і контроль було відновлено нашими військами", - заявив голова ОДА.

Після серйозного опору наших - ворог почав ганебно цілити з артилерії по соціальній інфраструктурі, додав Синєгубов.

"Снаряди влучили у центр крові на Олексіївці та дитячу обласну лікарню. Пошкоджено житлові будинки на Салтівці та ХТЗ. Були намагання знищити військові об'єкти в центрі міста. На жаль, є постраждалі. Наразі, комендантська година завершена, однак, пересуватись містом небезпечно", - сказав чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Києві пролунав потужний вибух в районі аеропорту Жуляни. У багатоповерхівку влучив снаряд

Синєгубов додав, що в регіоні працюють диверсійно-розвідувальні групи ворога.

"Їх мета - завербувати цивільне населення, визначити цілі та закладати електронні мітки для ворожої артилерії. Окупанти працюють групами від двох до п'яти осіб. Про всі випадки виявлення підозрілих осіб повідомляйте поліцію або військових", - заявив.

Голова ОДА закликав людей не покидати укриття.

В районі проведення операції Об'єднаних сил зенітним ракетним комплексом С-300 України збито дві ворожі цілі – вертоліт та штурмовик Су-25 російських окупаційних військ. Також, винищувач Су-27 Повітряних Сил ЗС України успішно атакував військово-транспортний літак Іл-76 МД російських окупаційних військ і знищив ворога, повідомляє Генштаб.

Зараз ви читаєте новину «Харківщина успішно б'ється з окупантом. Вбиті сотні росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі