неділя, 12 травня 2024 16:53

Спецтема: Ворог біля українського кордону

"Місто оточують": командир розвідки розповів про ситуацію у Вовчанську та назвав причину прориву ворога

"Місто оточують": командир розвідки розповів про ситуацію у Вовчанську та назвав причину прориву ворога
Росіяни оточують Вовчанськ, у місті розпочалися вуличні бої. Фото: Gwara Media

Головною причиною прориву російських військ на Харківщині є відсутність фортифікацій.

Через це ЗСУ знову втрачають людей та території, як це було у 2022 році. Про це заявив командир підрозділу розвідки ЗСУ Денис Ярославський у Facebook.

"Вовчанськ. Складно. Сьогодні ударна аеророзвідка 57 бригади зупинила просування "Шторм Z", бригадна арта спрацювала чудово і добила роту Z разом з їхньою технікою вогневої підтримки. Але ворог стягує резерви. Почалися вуличні бої, місто оточують. Кажу це, тому що ми можемо загинути і правду ніхто не почує. А навіщо тоді все?!", - йдеться у повідомленні.

Командир підрозділу розвідки ЗСУ зауважив, що на цій ділянці фронту не було першої лінії фортифікацій та мін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківщину атакують росіяни з Московського і Ленінградського військових округів. У ворога великі втрати - розвідка

"Ворог вільно увійшов у сіру зону, по всій лінії кордону, яка в принципі не повинна була бути сірою. За 2 роки на українському кордоні повинні були стояти бетонні укріплення в мінус 3 поверхи! А не було навіть мін. Ми приходимо до думки, що це або шалене злодійство, або навмисний саботаж", - заявив військовий.

Ярославський додав, що через відсутність фортифікацій ЗСУ знову втрачають людей та території, як це було у 2022 році.

"Знаю, що 125 ТРО, які покинули позиції, вже дає розклад про те, що їм впарювали на підпис акти приймання передачі фортифікацій, які навіть на 30% були не готові як завершене будівництво. Сподіваюся, що винні понесуть покарання", - зазначив командир підрозділу розвідки.

Вчора президент Володимир Зеленський повідомив про оборонні операції на Харківщині. Сказав про бої у районі сіл Стрілеча, Красне, Мороховець, Олійникове, Лукʼянці, Гатище і Плетенівка.

Цього тижня обстановка на Харківщині суттєво загострилась. На даний час там тривають бої у прикордонних районах вздовж державного кордону з РФ, сказав головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.

Зараз ви читаєте новину «"Місто оточують": командир розвідки розповів про ситуацію у Вовчанську та назвав причину прориву ворога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі