середа, 10 жовтня 2018 14:04

Фермер влаштував торгівлю капустою під стінами облради

Автор: facebook
  Вінницький фермер в знак протесту почав торгувати капустою під стінами облради
Вінницький фермер в знак протесту почав торгувати капустою під стінами облради

Житель села Ксаверівка Вінницького району Михайло Мартинюк під стінами облдержадміністрації та облради спробував торгувати капустою. За кілограм просив 4 гривні.

Чоловік каже, що не може отримати дозвіл, щоб продавати свій товар на "червоних" ярмарках. До цього часу свою продукцію саме на таких ринках і збував, пише "UA: Вінниця".

"На "червоні базари" не можна взяти спеціальні перепустки. Я звертався до Чижика Віталія у понеділок зранку. Він мені сказав: "Ви другі на черзі". Як дійшло до діла отримувати перепустку, - "Вас немає у списку". Минулий рік таке саме було", - скаржиться чоловік.

Фермер бідкається, що не знає куди збути вирощену капусту. У знак протесту Микола Мартинюк вирішив принести свій товар під будівлю Вінницької облради та ОДА і продавати її там. За кілька хвилин у нього навіть з'явилися покупці.

Автор: facebook
  Вінницький фермер в знак протесту почав торгувати капустою під стінами облради
Вінницький фермер в знак протесту почав торгувати капустою під стінами облради

Проте простоявши під адмінбудівлею півгодини Михайло залишив свою продукцію просто неба і пішов до Вінницької райдержадміністрації вимагати дозвіл на продаж капусти на "червоних" ринках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дотації - важливий фактор підтримки агробізнесу - експерт

Заступник голови РДА Олег Бєгус каже, що на сільгоспярмарку кількість місць обмежена.

- На кожен базар нам листом департаменту міжрегіонального співробітництва та розвитку вказується кількість місць, які ми маємо право надати. Нам от на минулий базар довели 26 торгових точок. При тому, що у нас в районі сільгоспвиробників більше 140. Зрозуміло, що не всі можуть попасти", - пояснив чиновник.

В райдержадміністрації додають, що зможуть включити Михайла Мартинюка у список тих, хто може торгувати на "червоному" ринку лише наступного року. Фермер же каже, якщо цього не станеться, повторить акцію протесту.

Сьогодні овочі коштують у середньому удвічі дорожче, ніж восени минулого року. Вони дорожчають через скорочення площ та поганих погодних умов.

Картопля — єдиний овоч, який порівняно з минулим роком подешевшав на 40%. Ціни коливаються від 2 до 3,5 грн за кг.

Зараз ви читаєте новину «Фермер влаштував торгівлю капустою під стінами облради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі