понеділок, 10 липня 2023 09:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Федоров оцінив прогнози про відступ росіян на Запорізькому напрямку

Федоров оцінив прогнози про відступ росіян на Запорізькому напрямку
Окупанти ховаються за спинами цивільного населення. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Інститут вивчення війни (ISW) прогнозує відступ російських сил на Запорізькому напрямку.

Водночас мер тимчасово окупованого Мелітополя Іван Федоров вважає, що говорити про це ще зарано. За останній місяць ворог стягнув додаткові сили на окуповану частину Запорізької області, заявив він в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"З Криму через Херсонську область та з Новоазовська через Маріуполь на Запорізький напрямок везуть техніку і поки ще живу силу ворога. У Мелітополі нові партії рашистів розселяються по будинках і квартирах", – ідеться у повідомленні.

Окупанти традиційно ховаються за спинами цивільного населення: зайняли приміщення церкви в густонаселеному районі, де поруч медзаклад, дитячий садочок і притулок для неповнолітніх.

"Росіяни добре підготувалися до нашого контрнаступу. Звільнити південь буде непросто, але ЗСУ точно зроблять це, а ми маємо всіма силами їм допомагати", – додав Федоров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ вдарила авіабомбою по школі, де видавали гуманітарку: багато жертв

Розпочалася 502-га доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти нашої держави. На Запорізькому та Херсонському напрямках ворог зосереджував основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ. Водночас, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження з артилерії, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала удару по району зосередження особового складу противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили два райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки РФ, два артилерійські засоби на вогневих позиціях та дві станції радіоелектронної боротьби ворога.

Зараз ви читаєте новину «Федоров оцінив прогнози про відступ росіян на Запорізькому напрямку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі