неділя, 05 серпня 2018 04:25

Джакузі та небезпечні ігри у фонтанах з-під землі: які забави у спеку влаштовують батьки з дітьми
18

В Україні спека змушує знаходити альтернативний відпочинок для дітей, якщо немає можливості поїхати на море чи річку.

У Вінниці справжній був відвідування фонтанів на проспекті Космонавтів. Діти залюбки бавляться у струменях води, які б'ють з-під землі до верху. Більшість приходять туди з батьками. З собою беруть рушники, купальники та додатковий одяг.

Gazeta.ua зробила фотодобірку дитячих розваг у спекотні дні останнього місяця канікул. Дівчатка влаштовують справжнє джакузі. Їхні дії повторюють і хлопчики.

Вінниця: як у фонтанах розважається дітвора разом з батьками
Фото: Тетяна САРАХАН
Вінниця: як у фонтанах розважається дітвора разом з батьками
Вінниця: як у фонтанах розважається дітвора разом з батьками
Вінниця: як у фонтанах розважається дітвора разом з батьками
Вінниця: як у фонтанах розважається дітвора разом з батьками

Поміж сильними потоками води можна пройтися. Втім, діти від азарту починають бігати або просто лягають чи сидять у фонтані.

Однак під час розваг трапляються травми серед дітей. Тротуарна плитка слизька. Деякі діти несподівано падають. Вдаряються головою. Хапаються руками за потилицю і плачуть.

На фонтані з скульптурою Атланта, що тримає Сонце, а навколо нього 8 планет – Меркурій, Венера, Земля, Марс, Юпітер, Сатурн, Уран, Нептун та Плутон, діти забувають, що не на річці чи на морі. Намагаються плавати. Тягають один одного. Дехто умудряється заїхати у фонтан на велосипеді.

Троє хлопчиків років 10 залазять у воду. Один з них пропонує влаштувати змагання, хто найдовше протримається у воді. Усі погоджуються. За секунд 10 виринають. У ініціатора небезпечної гри з носа тече кров. Дитина змиває її у фонтані раз-по-раз. Згодом кров вдається зупинити. Дитина сідає поспіхом на велосипед і їде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усім на заздрість: у селі створили спорткомплекс, який вразив своєю розкішшю

В Україні три тижні не припинялися дощі. Не винятком була і Вінниця.

У місті на проспекті Космонавтів трапились підтоплення. Люди йшли на крайнощі. Знімали взуття аби перейти дорогу. Втім, багатьох злива навіть тішила. Грози не було, то ж рясному дощу були раді.

Зараз ви читаєте новину «Джакузі та небезпечні ігри у фонтанах з-під землі: які забави у спеку влаштовують батьки з дітьми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі