четвер, 28 лютого 2019 11:11

Чиновника посадили на 5 років за хабар

  Чиновника на Вінниччині засудили до 5 років в'язниці за хабарі. Фото: Vdalo.info
Чиновника на Вінниччині засудили до 5 років в'язниці за хабарі. Фото: Vdalo.info

Суд у Вінницькій області засудив до п'яти років позбавлення волі чиновника, якого спіймали на хабарі.

В червні 2017 року був встановлено, що начальник Управління міського будівництва і архітектури однієї з міських рад Вінницької області вимагав гроші за свої "послуги". Чоловік обіцяв посприяти в оформленні документів необхідних для отримання дозволу на розміщення торгового об'єкта, повідомляє прокуратура Вінницької області.

Тоді чиновнику повідомили про підозру. Далі справу розглядали в Козятинському міському районному суді.

Його вдалося визнати винним і засудити до 5 років позбавлення волі. Чоловікові заборонили на 3 роки займати посади пов'язані з використанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в державних органах та органах місцевого самоврядування.

У чиновника конфіскували все майно, яке є його особистою власністю, за винятком житла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після затримання на хабарі суддя повернувся до роботи і отримує 160 тис. грн зарплати

Вінницький міський суд відправив під нічний домашній арешт міського голову міста Могилів-Подільський Петра Бровка. Не матиме права вийти з дому серед ночі два місяці.

За версією слідства, Бровко разом з начальником земельного відділу міськради домовився про хабар у 15 тисяч доларів від чоловіка, для виділення йому 0,3 га земельної ділянки під забудову.

1 лютого спільнику Бровка повідомили про підозру і обрали запобіжний захід у вигляді застави в сумі 228 тисяч гривень. 8 лютого підозру оголосили меру Могилева-Подільського.

Бровка відсторонили від посади до 8 квітня. Таке рішення прийняв суддя Вінницького міського суду Сергій Клапоущак після розгляду клопотання органу досудового розслідування. Прокурор наголошував на тому, що поки триває розслідування, підозрюваний не має перебувати на посаді.

Зараз ви читаєте новину «Чиновника посадили на 5 років за хабар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі