субота, 27 серпня 2022 16:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Чи допоможе Росії збільшення армії – у ГУР прокоментували указ Путіна

Чи допоможе Росії збільшення армії – у ГУР прокоментували указ Путіна
В українській розвідці вважають, що Путін розраховує оперативно збільшити кількість військовослужбовців для війни проти України. Фото: gettyimages.com

Мета російського диктатора Володимира Путіна – залучити більше своїх військових для війни проти України.

Окрім того, він хоче продемонструвати нібито "міць" російської армії. Тому й підписав указ про збільшення чисельності збройних сил. Про це в ефірі національного телемарафону зазначив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

За його словами, цим рішенням Путін розраховує оперативно збільшити кількість військовослужбовців.

"За нашими оцінками, це відбудеться насамперед шляхом збільшення чисельності військовозобов'язаних. Якщо вони збільшать кількість строковиків, це дозволить розширити вербувальну базу для укладення контрактів. Згідно із заявами Путіна, в Україні воюють лише контрактники. Але ми знаємо що строковики перебувають у БТГ поблизу нашого кордону, на території РФ", – сказав Скібіцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ГУР розповіли про найважливіший період війни

Також Росія хоче показати західним країнам готовність до можливого конфлікту. Адже 1 млн військовослужбовців в армії, як про це говорить Путін, – доволі потужна цифра.

Нині, за даними ГУР, проти України воює близько 160 000 російських військових.

"Це я не враховую Росгвардію, яка теж бере участь у бойових діях і забезпечує окупаційний режим на захоплених територіях", – зазначив Скібіцький.

Росія тепер хоче мобілізувати ще близько 90 тисяч військовослужбовців. Але, на думку представника розвідки, це агресору не допоможе.

"Час спливає. Бліцкригу вони не мали. Моральний стан їхніх військових, які зараз ведуть бойові дії, знижується. Добровільно вступити до лав ЗС РФ дедалі менше охочих. Крім того, пішла паніка і серед місцевого населення великих міст, тому що ніхто не хоче просто так іти служити, а тим паче йти на війну", – говорить Скібіцький.

У Московській і Ленінградській областях Росії посилюється прихована мобілізація на війну проти України. Про це повідомляє пресслужба Головного управління розвідки. Кураторами мобілізаційних кампаній призначають безпосередньо керівників відповідних регіонів.

25 серпня Путін підписав указ про збільшення штатної чисельності військовослужбовців збройних сил РФ до 2,04 млн осіб.

Міністерство оборони України висміяло цей указ російського диктатора. "Для виконання указу свого президента міноборони Росії тепер має закупити два мільйони мішків для трупів", – ідеться в дописі Міноборони у Twitter.

Зараз ви читаєте новину «Чи допоможе Росії збільшення армії – у ГУР прокоментували указ Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі