субота, 27 серпня 2022 16:06

Спецтема: Війна Росії проти України

У ГУР розповіли про найважливіший період війни

У ГУР розповіли про найважливіший період війни
Вирішальним періодом у війні з Росією буде осінь. Фото: eastnews.ua

У Головному управлінні розвідки назвали осінь вирішальним періодом у війні з Росією.

Якщо говорити про природні й кліматичні умови, то це вересень-жовтень. Про це повідомив представник ГУР Вадим Скібіцький в інтерв'ю "РБК-Україна".

У листопаді бойові дії будуть менш активними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Генштабі РФ заговорили про загальну мобілізацію

"Маємо досвід застосування збройних сил РФ проти нашої Сумської та Чернігівської областей минулої зими. Попри те, що вони звідти втекли, біля наших кордонів на території Росії зберігається приблизно чотири батальйонних тактичних груп. Вони, по-перше, обстрілюють нашу територію. По-друге, тримають у напрузі й відвертають на себе сили й засоби. За будь-якого розкладу зимовий період теж буде складним, бо триватимуть бойові дії для того, щоб тримати в напрузі Збройні сили України", – розповів Скібіцький.

Окупанти використовуватимуть енергоносії, щоб дестабілізувати внутрішню ситуацію в Україні. Готуватимуться до весни, щоб відновити потужніші бойові дії.

"Маємо надію на те, що ті заходи, які ми плануємо, матимуть успіх. Ми зірвемо плани Російської Федерації і щодо подальшої окупації, і щодо Донецького регіону. Попри те, що нам недостатньо наявних ресурсів, нам допомога надходить, ми плануємо бойові дії. Ми вражаємо їхні пункти управління, склади боєприпасів, живу силу", – каже представник ГУР.

Моральний стан російських військ змінюється, "маршем" вони вже не йдуть. Людей загарбникам теж бракує. Деякі підрозділи укомплектовані на 30%.

"Це нижче будь-яких необхідних показників. Їх потрібно поповнювати, а ми бачимо за статистичними даними, що ті плани, які побудувала Москва щодо набору на контрактну службу, не виконуються більш ніж на 50 відсотків. Можливо, настане момент, коли для того, щоб досягти успіху Росії – повна окупація Україна – їм необхідно буде оголошувати повну мобілізацію", – наголосив Скібіцький.

Російська Федерація поки що використовує приховану мобілізацію. Водночас Кремль може досить швидко ухвалити рішення про загальну мобілізацію, заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

Росія може зробити це швидко, оскільки держдума РФ перебуває під повним контролем російського диктатора Володимира Путіна. А отже, будь-який закон чи рішення ухвалюють у Росії мало не одночтайно, швидко й без зволікань.

Зараз ви читаєте новину «У ГУР розповіли про найважливіший період війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі