вівторок, 09 травня 2017 04:12

5 маловідомих місць для відпочинку
5

Про нові цікаві туристичні об'єкти кореспонденту Gazeta.ua розповіла туристка Ольга Салтан з Віннниці.

Буцький каньйон в Маньківському районі на Черкащині

Знаходиться вздовж річки Гірський Тікич. Ідеально підходить для екстремальних поїздок. Можна робити переправи над річкою. Є залишки водяних млинів і перша гідроелектростанція. Там дуже гарна природа і туди їздять навіть просто погуляти на свіжому повітрі. Коли їдемо з екскурсією в каньйон, то відвідуємо також Жашківський кінний завод – однин з кращих кінно-спортивних комплексів в Україні. Вирощують елітних коней. Там можна пофотографуватися і покататися.

Автор: tcb.com.ua
  Буцький каньйон
Буцький каньйон

Бакота Камянець-Подільський район на Хмельниччині

Для мене – одне із найцікавіших місць. Це гора вкрита лісом із дуже насиченою енергетикою. Там є один із найстаріших скельних монастирів в Україні. Коли до нього заходиш, то відчуваєш якусь вібрацію, як "мурашки по тілу" бігають. Є джерела із цілющою водою. Біля підніжжя гори тече річка Дністер і є водосховище, яке затопило село Бакоту. Там можна добре порибалити і покупатися. Береги мають піщані пляжі або вриті камінням.

Автор: tcb.com.ua
  Бакота
Бакота

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Печеру, в якій знайшли найстаріше взуття, здадуть в оренду

Заболотне в Крижопільському районі на Вінниччині

У цьому селі є хата-музей відомого мікробіолога Данила Заболотного. Збережено багато аптечного приладдя, особисті речі, сувеніри привезені із наукових експедицій з Азії. Іще у Заболотному є ферма з козами, вівцями і віслюками. Їх молоко дуже жирне і здатне лікувати захворювання шкіри та дихальних органів. Можна побачити тварин, яких завезли з Азії та спробувати їхнього молока. Тварини мають цілющу біоенергетику. Лікувальним є навіть повітря біля них, через випари аміаку.

Автор: tcb.com.ua
  Заболотне
Заболотне

Маліївці в Дунаєвецькому районі на Хмельниччині

Головна "родзинка" – 18-метровий водоспад з гротами. Стікає зі скелі. Гроти розташовані під ним у два поверхи. Щоб потрапити у них треба пройти через спадаючу воду. До вищого гроту веде бокова доріжка. Переказують, що у першому переховувався керівник селянського повстання Устим Кармелюк. У другому гроті жили монахи, які залишили надписи на стінах. Водоспад знаходиться у парку з фонтанами і озерами, подібному на Софіївку в Умані. Тільки він у трохи занедбаному стані. Поруч є палац кінця XVIII століття, який належав поміщикам Орловським.

Автор: tcb.com.ua
  Маліївці
Маліївці

Оксанівка Ямпільського району на Вінниччині

Знаходиться на березі Дністра. Має дуже гарні скелі з печерами. У селі знаходиться пасіка з обладнаними для людей спеціальними будиночками. Під ними розміщені вулики. В будиночках відчувається вібрація від життєдіяльності бджіл. Вона позитивно впливає на організм людини. Біля вуликів повітря чистіше і насичене ароматом меду, який є природнім антибіотиком. Тому перебування у такій хатці позитивно впливає на здоров'я.

Автор: tcb.com.ua
  Оксанівка
Оксанівка

У Вінницькому музеї авіації пройшов день відкритих дверей. Екскурсії провели з нагоди Дня пам'яті та примирення і 72-ій річниці з Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

"Я вперше в музеї. Онук Олексій з класом вже був торік. Облазив всю авіаційну техніку: військові самольоти, літаки-бомбардувальники. А ось почастувати кашею та випити чаю не встигли. Вважаю, що такі заходи потрібно проводити частіше та День перемоги не забороняти і забувати, а навпаки, відмічати", - каже вінничанка Надія Козирь.

Зараз ви читаєте новину «5 маловідомих місць для відпочинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі