четвер, 31 січня 2019 19:50

Водій висадив дітей за 4 км від зупинки

Водій висадив дітей за 4 км від зупинки
Перевізник не заїжджає до села через погодні умови. Фото: Вікна

Жителі села Сапожине Полтавського району скаржаться на перевізника, який через сніг не заїжджає до села. Людям доводиться на роботу, до школи ходити пішки.

Про це кореспонденту "Газети" розповіли місцеві

"З першого дня як сніг випав - у нас дороги майже нечищені. Перевізниця Алла Віталіївна Сердюк місцевих понад 20 років возить. І коли сніг випадає, в неї завжди знаходяться відмовки, щоб до нас не доїжджати. Хоча в селі дорога рівна, без різких підйомів чи спусків. Якщо порівняти, то в Булановому дорога набагато гірша, ніж у нас, але там автобус ходить. У нас хіба що, може, розворот десь непідчищений. Зараз обід вже, то грейдер горне дорогу. Але навіщо мені у час дня, якщо я на роботу на 7:30 повинна приїхати. Все треба вчасно робити", - розповіла Людмила Рева, мешканка села Сапожине, працює у Великих Тростянцях керівником поштового віділення. З початку снігопадів ходить на роботу пішки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не відомо, чи вийде з коми" - розповіли про стан потерпілих у потрійній ДТП

"Через погодні умови можливий невеликий збій із перевезенням пасажирів. Але перевізник працює дуже давно і за весь цей період ніколи не порушувала графік без причини. Вона безкоштовно возить людей пільгових категорій, дітей. Щодо доріг, сільська рада їх чистить, підписаний договір з комунальним підприємством. Навіть із містом домовляється, якщо є якась вільна техніка, їде до нас розчищати", - повідомила Олена Каменцева, депутат Щербанівської сільради.

Згідно з розпорядженням голови Полтавської обласної державної адміністрації від 5.07.2017 року, фізична особа-підприємець Алла Сердюк перевозить пасажирів щоденно у звичайному режимі за маршрутом №103-19 Полтава АС-2 — Буланове — Нижні Вільшани. Договір уклали на термін 5 років до 6 липня 2022 року.

"30 січня водій висадив дітей у Пожарній Балці, не довіз до Сапожиного. Хоча діти там з другого, п'ятого класу. Чого він їх висадив так далеко, хоча б до початку Сапожиного довіз. Школярі 4 кілометри йшли, кому в наше село. Одній дівчинці до Вільшан треба було, вона всі 6 кілометрів пройшла", - продовжила Людмила Михайлівна.

Жінка до роботи йде пішки 8 км.

"У нас така ситуація і 4 роки тому була. Доньці тоді перед Новим роком треба було піти на залік. Пропустити не можна. То ми вийшли із Сапожиного і пішли в Полтаву пішки. У Щербанях нас забрала машина. Пройшли 16-17 кілометрів. Воно-то для фігури добре, я не скаржусь, але з транспортом було б простіше", - усміхається Людмила Рева.

На Рівненщині перекинувся рейсовий мікроавтобус з 10-ма пасажирами. Авто потрапило у занос. Трьох потерпілих шпиталізували.

Зараз ви читаєте новину «Водій висадив дітей за 4 км від зупинки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають