четвер, 16 травня 2019 11:15

У Супрунівці проголосували за об'єднання з Гожулами

У Супрунівці проголосували за об'єднання з Гожулами
У Супрунівці проголосували за об'єднання з Гожулами. Фото: freepik

14 травня в селі Супрунівка Полтавського району пройшли громадські слухання з приводу об'єднання з Гожулами.

Про це "Газеті" розповіла депутат сільради Альона Боровик.

"Провести ці слухання вимагали 10 місцевих депутатів, зокрема, і я. Просили провести 4 травня, але голова тільки зараз про них оголосив. Ми бажаємо об'єднання з Гожулами в одну громаду з центром у Супрунівці. Найголовніше залишити місцеве самоврядування, зберегти те, що маємо. Згідно із перспективним планом Полтавської області, Супрунівкка має приєднатися до Полтави. Якщо нас приєднають до міста, втратимо наше місцеве самоврядування. Нас ні про що питати не будуть. До 2020 року можемо провести об'єднання добровільно, з тим, із ким бажаємо", - сказала депутат Супрунівської сільради Альона Боровик.

"Не об'єднавшись 3 роки тому, ми втратили багато. Наш бюджет — майже 25 мільйонів, а ще 20 мільйонів іде на район та область. Нащо нам віддавати гроші в бюджет Полтавського району?" - зазначила під час свого виступу депутат Світлана Харитоненко.

На слуханнях були 219 місцевих жителів. Проти об'єднання з Гожулами виступили 57 присутніх, решта - за.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Абазівці вирішували, чи хочуть об'єднання із Супрунівкою

"5 червня о 9:00 відбудеться сесія сільської ради, де депутати мають проголосувати за ініціативу об'єднання та відправити звернення щодо цього в Гожули. Думаю, наш сільський голова саботуватиме голосування. Депутати, які співпрацюють із ним, можуть просто не прийти на сесію чи утриматися. Богатир сподівається, що новий президент відмінить цю реформу. Тримається за крісло", - продовжує Боровик.

"Мене звинувачують у саботажі та в тому, що тримаюся за крісло. Але це не так. В Україні не об'єдналися понад 60 відсотків громад. Там теж саботаж? Ні, просто реформа недолуга. Я категорично проти приєднання до Полтави. Доцільність об'єднання з Абазівкою я довів цифрами. При об'єднанні з Гожулами матимемо дуже малий бюджет. Коштів вистачатиме лише на утримання комунальних установ", - заявив голова села Володимир Богатир у своєму виступі.

Супрунівські депутати ініціюють об'єднання Супрунівки з Гожулами. 10 із них підписали відповідне звернення до сільського голови.

Зараз ви читаєте новину «У Супрунівці проголосували за об'єднання з Гожулами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають