пʼятниця, 22 лютого 2019 15:22

У Розсошенцях відкрили безкоштовний клас для танців та фітнесу

У Розсошенцях відкрили безкоштовний клас для танців та фітнесу
У Розсошенцях відкрили безкоштовний танцклас. Фото: Ольга Стенько

У селі Розсошенці Полтавського району відкрили танцювальний клас з безкоштовним відвідуванням в центрі дозвілля "Водограй".

Про це "Газеті" розповіли в Щербанівській сільраді.

Танцювальний клас розташований в одноповерховій будівлі на вул. Геологічній. Другу половину будинку займає місцевий житлово-комунальний комбінат.

Приміщення Щербанівська ОТГ орендує в управління геолого-розвідувальної експедиції, що розташоване неподалік на тій же вулиці.

Гуртки відвідують всі охочі віком від 3 років, кому дозволяє здоров'я. Переважно це мешканці Щербанівської ОТГ. Утім, місце проживання — не головний критерій.

"Є розвиваюча фізкультура для дітей від 3 до 6 років. Є танцювальні групи. Загалом відвідують заняття понад100 дітей. Здебільшого мешканці нашої ОТГ. Проте це не обов'язкова умова. Ми дуже близько з Полтавою, наші діти відвідують гуртки в місті. А з Полтави дітям до нас не дуже зручно їздити, але є й такі", — розповіла заступник голови Щербанівської ОТГ з гуманітарних питань Світлана Мельник.

Заняття дітей в цьому танцкласі безкоштовне. Громада взяла витрати на себе: придбали м'ячі, каремати, сплачують оренду, зробили ремонт. Оплата праці керівників — також турбота ОТГ. Керівники гуртків офіційно працевлаштовані. Комунальна установа "Центр дозвілля "Водограй" має філії — це бібліотеки та клуби громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Розсошенцях завершився пам'ятний турнір із міні-футболу: показали яскраві фото

"Тут працюють три керівники гуртків. Вони також ведуть гуртки в такому ж класі при Розсошенській гімназії і один тренер з оздоровчої фізкультури займається з дітьми в Нижніх Млинах. Тобто, керівники не сидять постійно в одному місці", — пояснила Світлана Мельник.

Ввечері в цьому ж класі займаються фітнесом дорослі жіночі групи. Ці заняття також безоплатні, тренерів утримує громада. Жінки сплачують лише за комунальні послуги.

За словами голови Щербанівської ОТГ Ігоря Процика, ремонт зали обійшовся громаді майже в 200 тис. грн — в межах допорогових закупівель. В яку суму щомісяця обходиться утримання центру, Ігор Степанович відмовився уточнити.

"Не все вимірюється грошами. Я би оцінював, що Щербанівська сільська рада має можливість надавати такі послуги для розвитку, фізичного здоров'я та естетичного виховання. Бо возити дітей в місто дорого. А село розвивається. В Розсошенцях вже 7 тисяч мешканців, в перспективі розбудується мікрорайон "Садовий" і в нас буде 12 тисяч людей", — зазначив Ігор Процик.

Громадськість запрошують долучитися до розробки детального плану забудови території у селі Розсошенці. Ділянка обмежена мікрорайоном "Садовий", вул. Полтавською та Кременчуцькою.

Зараз ви читаєте новину «У Розсошенцях відкрили безкоштовний клас для танців та фітнесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають