вівторок, 15 січня 2019 12:15

Рятувальники за гроші можуть збити бурульки

Рятувальники за гроші можуть збити бурульки
Збивати бурульки - завдання комунальних служб чи приватних підприємців-власників будинків. Фото: karlivka-mrada

Підрозділи державної служби з надзвичайних ситуацій можуть на платній основі збивати бурульки, згідно з постановою Кабміну України. 2019 року приватні та комунальні установи району не укладали подібних договорів.

Про це повідомили в Головному управлінні надзвичайників області.

- Скільки коштують послуги для приватних осіб чи комунальних установ, сказати важко. Суму вираховують у бухгалтерії відповідно до кожного конкретного випадку. Наразі підприємства чи державні установи укладають з нашими підрозділами договори, згідно з якими рятувальники на платній основі збивають снігові брили, бурульки з дахів, - розповів Віталій Шкаревський, начальник відділу інформації та комунікації з громадськістю.

У Карлівці комунальне підприємство перевіряє дахи житлових будинків, які вони обслуговують. За допомогою спецтехніки збивають бурульки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Полтави над головами висять метрові бурульки

"За очищення дахів на будівлях, які належать установам та підприємствам - несе відповідальність керівник або власник. Підприємців міста також просять огороджувати стрічкою потенційно небезпечні місця чи самим прибирати бурульки. Там, де самотужки це зробити неможливо, потрібно викликати фахівців, які працюють на висоті. Попереду - щонайменше два місяці зими. Погода може внести свої корективи, і кількість небезпечних бурульок на дахах по місту може збільшитися", - повідомили на офіційному сайті Карлівської міської ради.

Жителі Херсону розповіли про способи очистки дахів від снігу і бурульок. Використовують сапи, профнастил.

Зараз ви читаєте новину «Рятувальники за гроші можуть збити бурульки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають