четвер, 30 травня 2019 17:20

Полтавські активісти зупинили вантажівки з перегрузом

Полтавські активісти зупинили вантажівки з перегрузом
Полтавські активісти зупинили вантажівки з перегрузом. Фото: Юліан Матвійчук

30 травня під Полтавою активісти спільно з Укртрансбезпекою намагалися зважити фури та визначити, чи вони не перегружені. Насамперед шукали автомобілі турецької будівельної компанії Onur. Водії говорять, що онурівці їздять з перегрузом і псують дороги.

Про це "Газеті" розповів депутат Полтавської міської ради Юліан Матвійчук.

"Укртрансбезпека встановила ваги в районі вулиці Зіньківської, на в'їзді в місто. Почали зупиняти фури та зважувати їх. Деякі були з перегрузом. Але в той день Onur, вочевидь, знав про дії Укртрансбезпеки. Жодної їхньої машини так і не проїхало. Лише 5 їхніх машин спробували заїхати в місто через село Кованьківка, в об'їзд вагів. Дві з них ми заблокували, перекривши міст через річку Свинківка", - повідомив Матвійчук.

Депутат говорить, що водії не мали документів про технічний стан вантажівок та їхали з перегрузом.

"Було вказано, що вони везуть 14 кубів піску. За нашими підрахунками, кожен куб це 1,5 тонни, отже загалом вантажу - 21 тонна. Додамо ще вагу машини, а це 16 тонн. Виходить 37 тонн. Дозволена вага на приміських дорогах загального користування - 24 тонни. Втім, щоб це довести, автомобілі потрібно зважити. Водії це робити відмовилися, залишили ключі та пішки пішли до міста", - розповів Матвійчук.

Начальник Полтавської районної поліції Микола Коваль розповів, що на водіїв склали адміністративні протоколи за порушення правил дорожнього руху.

20 травня під Полтавою на ділянці траси Полтава - Суми водії перекрили одну смугу руху. Аргументували тим, що дорога аварійна. В руйнації звинуватили турецьку компанію Onur.

Зараз ви читаєте новину «Полтавські активісти зупинили вантажівки з перегрузом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають