четвер, 07 березня 2019 11:15

Дошкільнят навчають поводженню з тваринами

Дошкільнят навчають поводженню з тваринами
В дитсадку "Малятко" Ковалівської сільської ради провели урок гуманного ставлення до тварин. Фото: facebook.com

На початку березня дошкільнят у селі Залізничному Полтавського району навчали правильно поводитися з домашніми тваринами.

Про це повідомляють на сторінці дитячого садка "Малятко" Ковалівської сільської ради.

Вихованців старшої різновікової групи "Світлячок" долучили до Всеукраїнського заняття доброти про гуманне та відповідальне ставлення до тварин.

На ньому просто і доступно розповідали про ставлення до чотирилапих друзів і як піклуватися про домашніх улюбленців. Розповідали, чому люди мають відповідати за тих, кого приручили.

Дітям пояснювали, що безпритульні тварини тварини можуть бути агресивні. На вулиці вони часто опиняються через людську безвідповідальність. Бо деякі люди заводять собак чи котів. А коли тварина набридає чи перестає подобатися, виганяють її. Є люди, які підгодовують безпритульних тварин, дають прихисток та лікують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хаскі відірвав руку 4-річному хлопчику

"Треба з раннього віку пояснювати дітям, що тварини – це не іграшки, а живі істоти, яких треба любити. Пухнасті залежать від своїх господарів, і саме вони відповідальні за їхнє життя", - вважають вихователі "Малятка".

Всеукраїнське заняття доброти для дітей старшого дошкільного віку провели в закладах освіти в різних куточках України 1 березня. Ініціатором акції, яка пропагує гуманне ставлення до тварин, виступив благодійний фонд Happy Paw ("Щаслива лапа").

Довідка. Благодійний фонд Happy Paw опікується долею безпритульних тварин в 15 областях України. Серед проектів та ініціатив фонду є Біоетика – "Уроки доброти", в рамках якого під грифом Міністерства освіти і науки України видали методичний посібник "Гуманне і відповідальне ставлення до тварин.

Місцева підприємниця Олена Покотило подарувала дитячому садочку "Малятко" Ковалівської сільради новий спортивний інвентар та музичне обладнання.

Зараз ви читаєте новину «Дошкільнят навчають поводженню з тваринами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають