пʼятниця, 14 червня 2013 11:56

Українцям хочуть дозволити перепланування квартир без отримання "папірців"

Українцям хочуть дозволити перепланування квартир без отримання "папірців"
Переплановувати квартири без дозволів можна буде, якщо це не стосується несучих стін. Фото: rmnt.net

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства розробило законопроект, що скасовує отримання всіх дозволів для проведення перепланування квартир без знесення несучих стін.

Про це повідомив заступник глави відомства Дмитро Ісаєнко.

"Плануємо найближчим часом також внести законопроект, який скасує такий вид будівництва як перепланування. Не буде ніяких дозволів. Якщо ж необхідно зносити несучі стіни, то це вже не перепланування, а капремонт", - сказав він.

Ісаєнко пояснив, що в разі перепланування, що не передбачає знесення капітальних стін, "не потрібно буде брати ніяких дозволів, не потрібен буде введення в експлуатацію, не потрібно брати дозвіл на будівництво, оформляти паспорт в БТІ".

Він також зазначив, що не потрібно буде вносити зміни до техпаспорта квартири у разі її продажу, так як техпаспорт містить інформацію про несучі стіни та інші необхідні характеристики.

Ісаєнко повідомив, що цей законопроект вже переданий на розгляд Кабінету міністрів.

"Думаю, що до Верховної Ради він потрапить тижні через два. Все це буде прийняте цього року", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Українцям хочуть дозволити перепланування квартир без отримання "папірців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі